Image

Zaterdag 5 en zondag 6 oktober is het zover:
Het Nederlands Kampioenschap goochelen in het Figi theater in Zeist.

Dat gaat dit jaar vast weer een mooi kampioenschap worden. Nieuw is dit jaar ook een mooi programma op zaterdagavond. "THE (CLOSE-UP) MAGIC NIGHT BEFORE..." met een lezing, Magic Talks en close-up shows. Ook dit jaar zijn we er trots op dat Bicycle Benelux weer onze partner is. Zet 5/6 oktober vast in je agenda. Wie volgt Christian Farla op als de nieuwe Nederlands kampioen

Hou deze pagina en NMU socials in de gaten voor het laatste nieuws.

Doe jij dit jaar ook mee?

Meedoen kan in de categorie close -up; carto, micro of parlour of in de categorie stage; illusionisme, manipulatie of mentaal. Daarnaast is er ook een aparte wedstrijd voor de Junioren en G- klasse. Deelname is mogelijk als je lid bent van de NMU, de NMU Magic Club of FISM en een handtekening hebt van de voorzitter van je vereniging of President van de NMU (als je niet lid bent van een vereniging). We zien de aanmeldingen graag snel tegemoet, want er is een gelimiteerd aantal wedstrijdplaatsen beschikbaar. Het NK zal ook in het teken staan van kwalificatie voor het FISM WK in Turijn Italië 2025. Een fantastische uitdaging dus! Wie volgt Christian Farla op als de nieuwe Nederlands kampioen?

Wil je meedoen of heb je vragen stuur dan een mailtje naar René Laurant de president van de Nederlandse Magische Unie, president@nmumagic.nl

PROGRAMMA

EEN PRACHTIG PROGRAMMA

Wedstrijden, lezingen, shows, goochelwinkels het gaat weer een geweldig magisch weekend worden. Een aantal artiesten die op het FISM-podium heeft gestaan is vastgelegd maar ook een aantal toppers waar we nog veel van gaan horen en zien uit Spanje, Italië, Duitsland, België, Japan en natuurlijk Nederland.

Klik hier voor de artiesten die te zien zijn.

ZATERDAG, NIEUW: THE (CLOSE-UP) MAGIC NIGHT BEFORE...

Zaterdagavond wordt een magische avond met een aantal close-up toppers uit het buitenland. Om 19.00 uur begint de lezing met Ernesto Planas uit Italië. En om 20.45 uur het close-up programma met de absolute topper in kaartmagic Dani DaOrtiz, maar ook Joaquín Matas uit Spanje en Ernesto Planas. Zij geven een show van ca. 30 minuten afgewisseld met Magic Talks door Gunther Guinée uit België, de presentator van de avond.

Voor de zaterdagavond kun je apart een kaart kopen maar veel voordeliger is dat in combinatie met een kaart voor de zondag. Klik hier voor meer informatie voor de kaartverkoop.

ZONDAG: HOE ZIET DE DAG ERUIT?

Vanaf 9:00 uur ben je welkom bij alle goochelwinkels. Om 9:45 uur zal de opening verzorgd worden door mentalist Luca Volpe uit Italië. Geweldig dat hij er ook bij is. In de ochtend zijn de wedstrijden close- up en in de middag  stage, maar natuurlijk zijn er ook inspirerende lezingen van Dani DaOrtiz en Joaquín Matas uit Spanje.

Om 17.30 uur kun je aansluiten bij het FIGI buffet. Hier dien je apart een kaart voor te kopen (tot 2 oktober). Om 19.00 uur begint de prijsuitreiking en om 20.15 uur begint de avondshow en treden artiesten op uit binnen- en buitenland. Klik hier voor de line-up van de avondshow op zondag.

Voor de avondshow kun je ook apart een kaart kopen. Kijk voor meer informatie bij 'kaartverkoop'.

Image

ARTIESTEN

Spanje, Italië, Duitsland, België, Japan en natuurlijk Nederland. De artiesten komen overal vandaan. Dat worden inspirerende lezingen, een geweldige THE (CLOSE_UP) MAGIC NIGHT BEORE... en een waanzinnige avondshow op zondag met artiesten die niet eerder in Nederland te zien waren.

De namen en meer informatie vind je op de speciale artiestenpagina.

Image
Image
Image
Image
Image

WIE DOEN ER MEE?

Inschrijven voor de wedstrijden is nu mogelijk. Later zullen de namen bekend gemaakt worden.

Meedoen kan in de categorie close -up; carto, micro of parlour of de categorie stage; illusionisme, manipulatie of mentaal. Daarnaast is er ook een aparte wedstrijd voor de Junioren en G- klasse. Deelname is mogelijk als je lid bent van de NMU, de NMU Magic Club of FISM en een handtekening hebt van de voorzitter van je vereniging of President van de NMU (als je niet lid bent bij een vereniging). Vorig jaar waren er ook deelnemers uit o.a. België, de wedstrijd staat open voor iedereen. Geef aan als je overweegt mee te gaan doen want er is een gelimiteerd aantal wedstrijdplaatsen beschikbaar. Het NK zal voor de Nederlandse deelnemers ook in het teken staan van kwalificatie voor het FISM WK in Turijn Italië 2025. Een fantastische uitdaging dus!

Wil je meedoen of heb je vragen stuur dan een mailtje naar René Laurant de president van de Nederlandse Magische Unie, president@nmumagic.nl

Image

Wie doen er MEE

Image

AVONDSHOWs

Avondshow zaterdag

NIEUW: THE (CLOSE-UP) MAGIC NIGHT BEFORE..
Op zondag de kampioenschappen maar zaterdagavond wordt een magische avond met een aantal close-up toppers uit het buitenland. Om 19.00 uur begint de lezing met Ernesto Planas uit Italië. En om 20.45 uur het close-up programma met de absolute topper in kaartmagic Dani DaOrtiz, Joaquín Matas uit Spanje en Ernesto Planas. Zij geven een show van ca. 30 minuten afgewisseld met Magic Talks door Gunther Guinée uit België, de presentator van de avond.

Voor de zaterdagavond kun je apart een kaart kopen maar veel voordeliger is dat in combinatie met een kaart voor de zondag. Klik hier voor meer informatie voor de kaartverkoop.

Avondshow zondag

INSPIRERENDE LEZINGEN EN AVONDSHOW!
Een aantal FISM prijswinnaars (Féderation Internationale des Sociétés Magiques) is vastgelegd. Zij verzorgen overdag een lezing en treden op in de avondshow.

Maar nog veel meer internationale toppers komen naar FIGI. In de avondshow mentalist Luca Volpe uit Italië, comedy magic Jimmy Delp uit Frankrijk, manipulatator Maurice Grange uit Duitsland, Ernesto Planas uit Italië, jongleur Ou Ouka uit Japan en  FISM kampioenen Doble Mandoble uit België.

De presentatie zal verzorgd worden door Rob & Emiel. Dus dat gaat vast meer worden dan presenteren alleen.
Aanvang show in de grote zaal om 20.15 uur - ca.  22.15 uur (geen pauze).
Kaarten voor alleen de show zijn ook los verkrijgbaar voor € 35,00 (deels vrije plaatsen).

Image

KAARTVERKOOP

Koop je kaart met MAXIMAAL € 35,- korting

Voor de diverse programma-onderdelen zijn los kaarten te koop maar een combi is een stuk voordeliger. Ben je NMU- lid of partner of NMU Magic Club lid dan krijg je een extra korting. Dus nu lid worden heeft zo zijn voordelen.

SENIOREN:
Zaterdagavondshow € 75,00.
Zondag incl. avondshow € 85,00
Zaterdagavond en zondag incl. avondshow € 135,00 (€ 25,00 extra NMU-korting)
Zondagavondshow € 35,00 (deels vrije plaatskeuze)
Wedstrijddeelnemers Senioren voor de zondag incl. avondshow € 75,00

Familie ticket (toegang voor maximaal 2 uur voor alleen de wedstrijd in de grote zaal in de middag) en bezoek goochelwinkels € 30,00

FIGI avondbuffet: prijzen/ticketverkoop volgt (tot 2 oktober te reserveren).

JUNIOREN TOT 18 JAAR: (NMU- NMU Magic Club of geen lid betalen hetzelfde bedrag).
Zaterdagavondshow  € 40,00.
Zondag incl. avondshow € 60,00
Zaterdagavond en zondag incl. avondshow € 90,00 (€ 10,00 extra korting)
Zondagavondshow € 35,00 (deels vrije plaatskeuze)
Wedstrijddeelnemers Junioren voor de zondag incl. avondshow € 50,00

Familieticket (toegang voor maximaal 2 uur voor alleen de wedstrijd in de grote zaal in de middag) en bezoek goochelwinkels € 30,00

FIGI avondbuffet: prijzen/ticketverkoop volgt (tot 2 oktober te reserveren).

WORDT NU NMU LID EN KRIJG TOT MAXIMAAL € 35,- KORTING OP JE KAART
Ben je (nog) geen lid van de NMU of NMU Magic Club overweeg dit dan eerst te worden. De korting die NMU- en NMU Magic Club leden krijgen kun je er al snel uit hebben want de prijs van het lidmaatschap is aantrekkelijk en je steunt daarmee de goochelkunst.

Zaterdagavondshow € 100,00. (NMU lid slechts € 75,00)
Zondag incl. avondshow € 115,00 (NMU lid slechts 85,00)
Zaterdagavond en zondag incl. avondshow € 170,00 (NMU lid slechts € 135,00)
Zondagavondshow € 35,00 (deels vrije plaatskeuze)

Familieticket (toegang voor maximaal 2 uur voor alleen de wedstrijden in de middag in de grote zaal) en bezoek goochelwinkels € 30,00

FIGI avondbuffet: prijzen/ticketverkoop volgt  (tot 2 oktober te reserveren).


Lid worden als NMU verenigingslid of NMU Magic Club lid is juist nú extra aantrekkelijk. Je krijgt als Seniorlid tot maximaal € 35,00 korting op je kaart.

Om lid te worden stuur een berichtje naar onze secretaris Peter van Dam secretaris@nmumagic.nl
Aanmelden bij de NMU is meedoen.
Je wordt op de hoogte gehouden en je profiteert ook nog eens van heel veel voordeel.

NMU lid: De voordelen op een rij
  • Korting op het NK, NMU evenementen, congressen en studiedagen in binnen- en buitenland.
  • Gratis deelname aan een NMU (online) lezing. Toegangsprijs normaal rond € 20,00.
  • Toegang tot het (digitale) goochelvakblad Informagie boordevol interviews, columns en verslagen.
  • Toegang tot een groot trucarchief met uitleg.
  • De NMU Nieuwsbrief boordevol goochelnieuws.
  • Korting voor jongeren tot deelname aan het jaarlijkse goochelweekend.
  • Mogelijkheid tot deelname aan door de NMU georganiseerde wedstrijden.

De jaarcontributie van de NMU Magic Club bedraagt € 47,50. Als je in de loop van het jaar lid wordt, betaal je een deel daarvan: vanaf mei: € 31,50, juni: € 27.50 en de rest van het jaar € 25,00. Om lid te worden of voor vragen stuur een berichtje naar onze secretaris Peter van Dam secretaris@nmumagic.nl

*NMU-leden zijn leden van verenigingen die bij de NMU zijn aangesloten, of leden van de NMU Magic Club.

PARTNER BICYCLE

Ook dit jaar is een structureel partnership aangegaan met Cartamundi Benelux. Het meest gebruikte en bekende kaartspel Bicycle zal onlosmakelijk verbonden zijn aan de Nederlandse Kampioenschappen goochelen.

Een prachtige samenwerking dus! Meer informatie over Bicycle, de gehele collectie, trucs vind je op bicyclecards.com of de Instagram pagina van Bicycle Benelux.

Wil je ambassadeur worden van Bicycle en o.a. kans maken op een gratis kaart voor het NK kijk dan op de Instagram pagina van Bicycle Benelux. Als ambassadeur ontvang je een welkomstpakket met een assortiment verschillende decks en krijg je de nieuwste releases om te delen met de volgers op je socials.

GOOCHELWINKELS

Ga shoppen bij de goochelwinkels

Natuurlijk is er ook alle tijd om bij de verschillende goochelwinkels te shoppen. Dat kan vanaf 9:00 uur. Vaak worden er demonstraties gegeven van trucs maar je kunt natuurlijk ook met al je vragen bij deze experts terecht. Het zal onmogelijk zijn de hele winkel naar Zeist te halen. Mocht je willen dat een goochelwinkel een speciale truc vrijblijvend voor je meeneemt en demonstreert laat het ze weten. Dat doen ze heel graag voor je.

Heb je interesse in een stand? Stuur een berichtje naar René Laurant (president@nmumagic.nl)

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

LOCATIE

Het Figi theater is makkelijk bereikbaar

In hartje centrum Zeist ligt het Hotel Theater Figi. Heel makkelijk bereikbaar met de auto en parkeergarages op loopafstand. Of reis met de trein naar NS-station Driebergen- Zeist (3 km van Figi) en pak lijnbus 50 richting Utrecht naar bushalte Het Rond en stap voor het theater uit. Parkeren in het centrum op zondag is wellicht nog steeds gratis.

REGLEMENT

WEDSTRIJDReglement

Wil je meer weten over alle regels rondom het meedoen aan de wedstrijden; klik hier

Richtlijnen jureren

Wil je meer weten over alle regels rondom het jureren; klik hier

G-klasse

Junioren en senioren kunnen ook dit jaar meedoen in de G-klasse in iedere categorie. Maar er kan ook voor gekozen worden in de reguliere categorie mee te doen. Wil je meer weten over de beoordelingscriteria in de G- klasse; klik hier

Heb je nog vragen stuur dan een berichtje naar René Laurant president@nmumagic.nl

Hou deze pagina en onze socials in de gaten

voor het laatste nieuws

ALLES OVER DE NMU

Leden

Iedereen die lid is van een bij de NMU aangesloten vereniging noemen we NMU-lid. Leden hebben veel voordelen. Zij krijgen toegang tot het digitale vakblad INFORMAGIE, ontvangen de nieuwsbrief en krijgen (vaak grote) kortingen bij evenementen, een aantal goochelwinkels en andere dienstverleners in de sector van het varieté.

donateurs
Als de dichtstbijzijnde club te ver is of je je niet bij een club wilt of kunt aansluiten, is er een mogelijkheid om je aan te melden als lid van de NMU MAGIC CLUB. Kijk maar even onder het kopje ‘lid worden’. Je krijgt toegang tot INFORMAGIE en een NMU-ledenpas. Je wordt dan ook per mail op de hoogte gehouden van nieuwtjes en activiteiten.

PARTNERS

Image
GOOCHELWINKELS
Wat snoepwinkels zijn voor kinderen, zijn 'magic shops' voor goochelaars. Van kaarttrucs tot illusies.
Image
FISM
Internationale overkoepelende organisatie van magische verenigingen over de gehele wereld