NEDERLANDSE MAGISCHE UNIE

GOOCHELCLUBS

Nederland telt meer dan 20 goochelverenigingen. Dit zijn zelfstandige verenigingen, met eigen bijeenkomsten en eigen regels. Deze verenigingen zijn aangesloten bij de Nederlandse Magische Unie. Net zoals voetbalverenigingen zijn aangesloten bij de KNVB.

NMU MAGIC CLUB

Hiernaast bestaat ook de 'NMU Magic Club'. Wanneer je niet lid kunt of wilt worden van een goochelclub, kun je lid worden van deze virtuele vereniging zonder bijeenkomsten, om toch te kunnen profiteren van alle voordelen die de NMU biedt.

Image
Marcel Kalisvaart
wereldkampioen illusionisme
"Zonder de NMU zat ik nu in mijn pyjama op de rand van m'n bed."

goochelactiviteiten

Image
JONGERENWEEKEND
Jaarlijks weekend waarin de jeugd de kneepjes van het vak leert van ervaren goochelaars.
Image
NK Goochelen

Jaarlijks vinden in oktober de Nederlandse kampioenschappen plaats.

Image
LEZINGEN

Twee keer per jaar wordt geprobeerd een on/offline lezing te organiseren voor zowel beginners als gevorderden.

ALLES OVER DE NMU

Leden

Iedereen die lid is van een bij de NMU aangesloten vereniging noemen we NMU-lid. Leden hebben veel voordelen. Zij krijgen toegang tot het digitale vakblad INFORMAGIE, ontvangen de nieuwsbrief en krijgen (vaak grote) kortingen bij evenementen, een aantal goochelwinkels en andere dienstverleners in de sector van het varieté.

donateurs
Als de dichtstbijzijnde club te ver is of je je niet bij een club wilt of kunt aansluiten, is er een mogelijkheid om je aan te melden als lid van de NMU MAGIC CLUB. Kijk maar even onder het kopje ‘lid worden’. Je krijgt toegang tot INFORMAGIE en een NMU-ledenpas. Je wordt dan ook per mail op de hoogte gehouden van nieuwtjes en activiteiten.

ALLES OVER DE NMU

goochelclubs

Verspreid door heel Nederland vinden bijeenkomsten plaats van 24 goochelclubs. Daar wordt uiteraard gegoocheld dat het een lieve lust is, maar er wordt ook over trucs en acts gediscussieerd en gecoacht.

informagie

Hét digitale vakblad voor de goochelkunst. Exclusief voor leden. Boordevol verslagen, columns en natuurlijk trucs met uitleg en tips.

Kampioenschappen Goochelen

Leden van de NMU mogen meedoen aan de Nederlandse Kampioenschappen Goochelen. Maar ook, na het voldoen aan een aantal kwaliteitsnormen, aan de Wereld Kampioenschappen Goochelen, georganiseerd door het FISM.

jeugd

Een aantal clubs heeft een jeugdafdeling. Onder begeleiding van ervaren goochelaars leren de junioren daar de kneepjes van het vak

PARTNERS

Image
GOOCHELWINKELS
Wat snoepwinkels zijn voor kinderen, zijn 'magic shops' voor goochelaars. Van kaarttrucs tot illusies.
Image
FISM
Internationale overkoepelende organisatie van magische verenigingen over de gehele wereld

NEDERLANDSE MAGISCHE UNIE

Voor beginners, hobbyisten, amateurs en professionals

MAGIC CARE

Leren Goochelen laat kwetsbare kinderen stralen. Een entertainende en therapeutische workshop die zorgt voor een positieve ervaring en verbetering van het zelfbeeld van het kind. De Magic Care goochelaars bieden belangeloos een doelgroep-specifiek en uniek programma aan.

VRIJWILLIGERS

Een groep van 40 goochelaars heeft zich verzameld in de Stichting 'Magic Care' en treedt belangeloos op voor kwetsbare kinderen.

METHODE

De kinderen leren goocheltrucs, die ze gaan laten zien aan vrienden en familie. Ze kunnen dan iets dat iemand anders niet kan. Het applaus maakt trots en zorgt voor zelfvertrouwen.

De NMU ondersteunt deze stichting uiteraard van harte!

REGLEMENTEN

Uiteraard heeft de stichting NMU statuten, maar ook enkele aanvullende reglementen. Bijvoorbeeld de wedstrijdreglementen van het NK goochelen. Via de link hieronder vind je alle officiële stukken.