Hypnose is een fenomeen dat het overgrote deel van het publiek alleen maar kent van televisie of theater, oftewel een groep mensen staat op het podium, die vervolgens onder hypnose gebracht worden en dan de meest vreemde toeren uithalen zoals: het eten van een citroen in de veronderstelling dat het een heerlijke sinaasappel is of dat ze naakt staan voor een zaal vol publiek.
Maar hypnose is zoveel meer en dat probeert auteur Joop Fenstra in zijn zojuist verschenen boek duidelijk te maken, bovendien (zelf)hypnose is ook inzetbaar als hulpmiddel bij het tegengaan van diverse angsten.

Joop kennen we natuurlijk allemaal van de diverse goochelcongressen waar hij een graag geziene gast is en de wat oudere lezer zal Joop ook nog kennen van zijn werk als persfotograaf.
In die tijd als persfotograaf combineerde hij dat werk met zijn andere passie, namelijk het goochelen en sinds 2007 mag Joop zich fulltime magician noemen en treedt hij op voor bedrijven, beurzen en andere gelegenheden.

Aan het rijtje van werkzaamheden kan Joop nu dus ook het beroep auteur toevoegen. In een lekker handzaam boek vertelt Joop over hoe hypnose op zijn pad is gekomen om vervolgens in 13 hoofdstukken je allerlei tips mee te geven over diverse onderwerpen waarbij hypnose kan helpen, zoals bijvoorbeeld:stoppen met roken of het verhelpen van vliegangst, faalangst of angst voor de tandarts. Zo kan ik nog wel even doorgaan.
Maar het meest interessante zijn wel de twee methodes die door middel van dit boek worden aangeleerd om jezelf in een staat van hypnose te brengen. Nu is het voor mij nog te kort om te zeggen dat er nu al groot resultaat geboekt is, maar ik merkte wel dat er “iets” gebeurde toen ik het probeerde.

Behalve dat het boek heel handzaam is, is ook de manier waarop het geschreven is gewoon dusdanig dat het prettig doorleest want er komen niet heel veel ingewikkelde termen in voor.
Ondergetekende houdt daar zeker van, want voor ingewikkelde termen pak ik wel een encyclopedie uit de kast. Liever lees ik een boek zonder daarbij veel te hoeven nadenken over wat er nou bedoeld wordt. Daarin is Joop naar mijn mening zeker met glans in geslaagd.

Bent u net als ik nieuwsgierig naar hypnose dan kan ik dit boek zeker aanraden. (Zelf)hypnose is nou eenmaal een mooi en intrigerend onderwerp waar veel onduidelijkheden en vooroordelen over bestaan. Het boek van Joop Fenstra neemt bij mij in ieder geval veel van die onduidelijkheden en vooroordelen weg waardoor ik toch weer op een andere manier kijk naar het mysterieuze fenomeen genaamd hypnose.

Heeft u interesse gekregen in dit boek, dan is dit verkrijgbaar via de boekhandel of via
www.elikser.nl/zelfhypnose-je-kunt-het-zelf-doen, alwaar u ook de eerste 10 pagina’s van dit boek kunt inzien.
Uiteraard is het boek ook via uw eigen boekhandel verkrijgbaar, onder ISBN nummer: 978-90-8954-985-3

Jean-Paul