Beste NMU-ers,

Eerlijk is eerlijk, ik heb gemengde gevoelens! Nog even en dan begint in Manresa het Europese FISM congres. Helaas zal ik er door de COVID situatie niet bij kunnen zijn en dat geldt voor velen onder ons. Een FISM congres is in een normale situatie een trekker voor de congressist en de wedstrijd deelnemer. De internationale goochelwereld komt dan graag weer bij elkaar om elkaar in sociale zin te ontmoeten en om te strijden voor grote internationale erkenning via de wedstrijden in competitieverband.

Natuurlijk ben ik blij dat we deze evenementen weer fysiek kunnen organiseren, maar toch bekruipt mij dat tweeledige gevoel. Blij omdat een deel van ons weer voor ‘het echie’ kan gaan, maar ook teleurstelling en terughoudendheid omdat het FISM congres om verscheidene redenen voor velen van ons toch nog te vroeg komt en/of te risicovol is. Dit geldt helaas dus ook persoonlijk voor mij als NMU president en meerdere leden van het NMU DB. Maar helaas ook voor het aantal deelnemers dat Nederland en de NMU zou gaan vertegenwoordigen tijdens de wedstrijden. Helaas hebben Rob en Emiel, Manro en Lodewijk de Widt hun deelname moeten intrekken. Zeer begrijpelijk maar uiteraard ook triest en erg jammer. Een FISM podium verdient m.i. alle deelnemers en dat zal nu niet het geval zijn. En de mooie mentale ondersteuning vanuit het thuispubliek zal nu ook niet gegeven kunnen worden. En wat voor ons als NMU en Nederland geldt, geldt natuurlijk ook voor de andere Europese landen.

Blijft er dan weinig over? Nee, zeker niet! Gelukkig hebben we vanuit Nederland twee mooie en stevige ijzers in het vuur. De deelname van onze Chinese ‘Rotterdammer’ Zippo Guo en het talentrijke illusionisme duo Roy en Justin Huiskens staat wel gewoon vast. Gelukkig hebben we met hen de nieuwe jonge generatie klaarstaan die ons land en de NMU met verve zullen gaan vertegenwoordigen in Spanje. Geen enkele twijfel daarover en daar mogen we maar wat trots op zijn. Hun enthousiasme en wilskracht is groot en dat is fantastisch om te zien. Dat gaat hen zeker ver brengen. Ik heb een groot vertrouwen in de kwaliteit van deze acts en laat hen met een gerust hart ons land vertegenwoordigen. Ik weet dat er in de voorbereiding keihard is (nog steeds) gewerkt om het eindresultaat zo optimaal mogelijk te maken. En niet alleen door Zippo, Roy en Justin, maar zeker ook in de totale begeleiding rondom hen heen. Hulde aan iedereen!

Ik hoop van harte dat het allemaal mag gaan leiden tot een fantastisch eindresultaat met een opmaat naar nog veel meer moois! Zippo, Roy en Justin…..helaas zullen we er niet bij kunnen zijn, maar vanaf deze plaats nu alvast een ondersteunend gebaar van iedereen uit de NMU. Ik zal in nauw contact met jullie blijven staan om er toch ‘bij’ te zijn om jullie mentaal te ondersteunen. Echter, nu al met een groot gevoel van vertrouwen en trots op wat jullie mogen gaan laten zien! Nederland – Spanje is nu al 2- 0 …… Toi Toi Toi!

Rene Laurant
President Nederlandse Magische Unie