Beste NMU-ers,

Er zijn mooie ontwikkelingen gaande! Heeft u ook al opgemerkt dat er via de digitale NMU communicatie platforms een nieuwe dynamiek zichtbaar is? Ik ben zeer verheugd om te kunnen melden dat er een zeer mooi talentvol nieuw team is samengesteld dat zich bezig gaat houden met alles rondom de papieren en digitale Informagie en met de communicatie via social media / website. Een team van enthousiaste ervaren medewerkers, maar ook met een talentvolle nieuwe jonge lichting NMU-ers. En dat alles onder de energieke en creatieve leiding van de nieuwe hoofdredacteur Marcel Verbakel. Ik ben erg blij dat we dit team hebben kunnen formeren. Ik heb er veel vertrouwen in dat zij u van alle NMU informatie en evenementenverslagen gaan voorzien. Houdt u de Informagie met regelmaat in de gaten! Er is veel moois en leuks te lezen en de actualiteit is daar zeker te vinden.

Graag deel ik ook nog even twee afgelopen activiteiten met u. Was u ook bij de NMU online lecture night met Boris Wild? Met ruim 60 geïnteresseerden waren we aanwezig en zagen we wat een geweldige vakman dit is. Naast het feit dat Boris een zeer sympathieke persoonlijkheid is, is het ook nog eens een fantastische artiest met een uitgebreid arsenaal aan bruikbaar materiaal. Deze online lecture was boeiend, inspirerend en professioneel uitgevoerd tot de laatste minuut. U heeft wat gemist als u er niet bij was. En waarom zou u er niet bij zijn? De NMU-lecture nights zijn er voor u. Gratis voor de clubleden en NMU-donateurs! Met Wil Houstoun, Michael Divano, Peter Woerde en nu Boris Wild hebben we tot dusver al een mooie line up gehad en er gaat nog meer moois aankomen. Mooi om te zien dat steeds meer NMU-ers bij de lectures aanwezig zijn. Een mooie toegevoegde waarde om u ook aan te melden bij de NMU lijkt mij zo.

Verder wil ik via deze plaats ook mijn grote bewondering uitspreken voor Dutch Magical Society! Deze enthousiaste vereniging viert haar clubbijeenkomsten in het MAC in Bennebroek. De moeilijke omstandigheden waarin het MAC zich bevindt zijn nagenoeg bij iedereen bekend, maar voor DMS nogmaals reden om de handen uit de mouwen te steken en een ondersteunende actie te gaan organiseren. Dit werd gedaan in de vorm van een online bingo waarvan de opbrengst naar het MAC is gegaan. Met groot succes! De wijze waarop deze avond is georganiseerd en vormgegeven was ronduit indrukwekkend. Professioneel, vermakelijk, goed georganiseerd in voorbereiding en uitvoering, maar vooral door alle medewerkers met liefde gedaan. Hulde aan organisatie, medewerkers en intitiatiefnemer DMS!

En ja, we komen steeds dichter bij het moment dat we elkaar weer fysiek kunnen gaan ontmoeten. Wat kijken we daar naar uit. Er is nog steeds veel onduidelijk, maar voor het tweede halfjaar staan er evenementen op de rol. Daarover meer zodra er meer bekend is. Nieuwsgierig? Houdt u dan de Informagie en de socials in de gaten. Daar leest u immers de actualiteit…

Rene Laurant
President Nederlandse Magische Unie