Beste NMU-ers,

Ons magische hart gaat ongetwijfeld goed gevuld worden. Dit schreef ik in de vorige nieuwsbrief. Het betrof mijn verwachting voor de NMU Dutch Championships stage en close up in Zeist.

Nu zijn we een aantal weken verder en hebben we deze dag mogen beleven, 16 oktober is ondertussen verleden tijd en is nu een magische herinnering. En wat voor één! Met de kennis en wetenschap van nu geloof ik dat ik in mijn verwachting niets te veel heb gezegd. Wat een fijne en mooie dag is het geworden en wat bent u in grote getale naar het mooie Figi theater gekomen in Zeist. Waarvoor onze dank, want voor u doen we dit immers allemaal

Wat is het toch mooi om te zien dat veel bekenden de weg naar Zeist wisten te vinden, dat oude bekenden terug zijn gekomen en dat nieuwe gezichten aanwezig waren om een programma vol magie in gezamenlijkheid te beleven. Dat maakt mij blij en trots.

In meerdere opzichten was dit wat mij betreft een memorabele dag, want ga maar na…Voor het eerst hebben de kampioenschappen zich afgespeeld in een ééndaags evenement (misschien al wel in de beginjaren van de NMU, maar daar heb ik geen weet van). De nieuwe G-klasse is geïntroduceerd en heeft zelfs direct een prachtige winnaar opgeleverd met Melvin Wijkhuisen. De bekendmaking van de prijswinnaars is onderdeel geworden van de traditionele gala show, de nieuwe NMU tune heeft u meermaals kunnen horen en de nieuwe moderne huisstijl moet u toch echt opgevallen zijn door de prachtige folder en de digitale posters aan de wanden van het theater.

Het brengt mij gelijk bij Marcel Verbakel en Stefan Hoogerwerf. Beide wil ik hier apart benoemen. Zij zijn immers verantwoordelijk geweest voor de zeer succesvolle ‘reclamecampagne’ voor het NK. Wat een werk hebben zij verzet en wat heeft Stefan in de vormgeving een prachtig mooie en eigentijdse nieuwe huisstijl ontwikkeld. Graag wil ik het werk van Stefan hier ook extra benoemen, want dat heeft mijn grote waardering. Op de achtergrond heeft hij al veel moois verricht en ik weet dat hij meerdere mooie ideeën heeft om uit te gaan brengen. In de drukte van de dag in Zeist heb ik meermaals even rustig gekeken naar de digitale uitingen in het theater met mooie citaten van onze grootheden en Gouden Speld dragers uit de goochelkunst. En over de prachtig vormgegeven folder heb ik het dan nog niet eens. Ook dat was een modern plaatje!

Tsja, 16 oktober is nu achter de rug. Met trots kijken we voor even terug. We zijn echter al gestart met de organisatie van volgend jaar. De eerste contacten met artiesten zijn al gelegd en nieuwe ideeën zijn al gemaakt. Ik weet ook dat er door een aantal nu al hard wordt gewerkt om deel te kunnen nemen aan de wedstrijden. Goed om te merken dat die motivatie er weer is!

Binnenkort hoort u al snel meer over de editie van 2023 en kunt u zich alvast gaan aanmelden. Houd de Informagie en de NMU socials in de gaten zou ik zeggen.

U begrijpt dat ik met tevredenheid en een grote mate van positiviteit terugkijk op 16 oktober jongstleden. Toch moet er nog wel een ding van mijn hart, waar ik niet blij van wordt. Een nieuwe penningmeester heeft zich helaas ondanks meerdere oproepen nog steeds niet gemeld. Eerlijk gezegd begrijp ik hier weinig van. Dit moeten we als NMU gemeenschap toch niet willen. Wie staat er nu wel op en komt ons mooie en leuke team versterken? Kom op beste NMU-ers! Ik houd mijn mailbox in de gaten.

En oh ja ….. NMU tv aflevering drie al gezien? En zondag 15 januari… Nieuwjaarstreffen in Rotterdam! Staat het al in uw agenda? U merkt, de NMU zit niet stil!

Tot snel

Rene Laurant, president Nederlandse Magische Unie