Beste NMU-ers,
Wat ben ik blij dat ik dit stuk kan beginnen met de aankondiging dat er weer een NK aan zit te komen! Drie jaar geleden, mei 2019, beleefden wij in Ede ons voorlopig laatste NMU festival. Wat daarna gebeurde is bekend. De wereld veranderde en het organiseren van evenementen was voor langere tijd niet aan de orde. De agenda bleef leeg.

Gelukkig wordt dat nu weer anders. Ik ben verheugd te kunnen melden dat we als NMU de komende tijd een aantal nieuwe uitdagingen aan zullen gaan. Om te beginnen staat op zondag 16 oktober 2022 het NK ingepland. Geen meerdaags congres, maar een eendaagse waarin de close up competitie en de stage competitie zullen worden gehouden. Ook de junioren zullen weer worden ogenomen in dit geheel. Een NK met een andere opzet dus. Naast de wedstrijden zal er deze dag nog meer interessants geprogrammeerd gaan worden, maar daarover volgt in de komende maanden meer. Met het Figi theater in het centraal gelegen Zeist is een mooie locatie gevonden die past bij het karakter van deze dag. Iets om naar uit te kijken dus. Ik roep iedereen bij deze dan ook van harte op om verder te gaan werken aan je act en mee te doen aan het NK.

Ook het nieuwjaarstreffen zullen we weer nieuw leven gaan inblazen. In overleg met Leo Smetsers hebben we de jaaragenda op elkaar afgestemd! Leo zal zijn mooie en gezellige carrouseldag organiseren in de maand juni en de NMU zal voortaan het nieuwe jaar magisch aftrappen met de organisatie van het nieuwjaarstreffen.

Toen ik drie jaar geleden aantrad als nieuwe NMU president had ik de wens om online een soort NMU journaal op te starten. Eigentijds, vernieuwend en professioneel opgezet. Ik was dan ook erg verheugd dat Rob Mollien en Emiel Lensen ook zo hun eigen ideeën hadden die naadloos pasten bij de ambities van het Dagelijks Bestuur (DB) van de NMU. En het resultaat is nu dat we zullen gaan starten met het maken van NMU TV! In de komende maanden zullen er meerdere afleveringen worden uitgezonden waarin alles rondom de NMU centraal zal staan. Uiteraard met interessante gasten en inhoudelijke zaken die spelen rondom de NMU. De uitvoering en productie zal in handen zijn van Rob en Emiel zelf. En dan weet u ook, dat is een garantie voor kwaliteit!

Er is zeker nog meer te melden, maar voor nu wil ik mij in deze bijdrage alleen nog richten tot twee bijzondere mensen: Thom van Sloten en Charly Crama. Beide heren startten met mij in het DB in 2019 en voelden zich gemotiveerd om de bestuurlijke zaken van de NMU op te gaan pakken. Thom als secretaris en Charly als algemeen bestuurslid. Nu, drie jaar later, zit hun taak en werk er op en hebben zij in de vergadering van het Algemeen Bestuur van 9 april jl. afscheid genomen van het DB en het AB. Mijn respect en waardering voor de beide mannen is groot. Zowel Thom als Charly zijn twee hele fijne mensen en hebben veel voor ons kunnen betekenen. Via deze publiekelijke weg wil ik Charly en Thom dan ook bedanken voor al het gedane werk en de getoonde inzet voor de NMU. Het is duidelijk dat alles wat jullie hebben gedaan, rechtstreeks kwam uit een gepassioneerd hart voor de goochelkunst. Dat verdient alle lof en waardering. Maarten, Reijnier en ik gaan jullie missen!

Komt daar dan niemand voor in de plaats? Zeker wel! Gelukkig hebben we in Peter van Dam een nieuwe secretaris kunnen vinden. Peter is relatief nieuw in de goochelwereld, maar heeft op bestuurlijk niveau zijn sporen verdiend en is ervaren. Een zeer welkome versterking waar we alle vertrouwen in hebben. Peter, van harte welkom bij het Dagelijks Bestuur van de NMU!

René Laurant
President Nederlandse Magische Unie