Beste NMU-ers,

Heeft u het oog ook al over het openbare deel van de nieuwe NMU website laten gaan? Daar staat o.a. een mooi overzicht van onze kampioenen in binnen- en buitenland en de NMU Gouden Speld dragers. Of op de nieuwspagina de aankondiging van een nieuwe show van Niek Takens en Guyllaume Wibowo en Christian en Bianca Farla die, ieder met een eigenshow, in de gala staan van de Blackpool Magic Convention deze week. Natuurlijk zijn wij benieuwd wat u er van vindt. Laat het ons gerust weten en mocht u ook nog tips hebben die de website nog beter kunnen maken, dan is ons oor zeer gewillig te luisteren naar uw aanbevelingen. Tot op dit moment hebben we veel mooie reacties mogen ontvangen, waarvoor dank!

Voor nu wil ik dit moment vooral gebruiken om een bijzondere verjaardag onder de aandacht te brengen: het jubileum van Magic Care. Deze stichting beleeft immers dit jaar haar 20-jarig bestaan. Begonnen als Kids Magic, maar nu langer bekend als Magic Care, heeft deze stichting een prachtige ontwikkeling doorgemaakt. Ongetwijfeld zullen de meesten onder ons weten dat Magic Care kwetsbare kinderen ondersteunt door ze te leren goochelen. Zo’n vijftig vrijwilligers, waarvan er veel ook bij de NMU zijn aangesloten, zetten zich vol idealisme en passie in om kinderen te helpen hun zelfbeeld te vergroten, succeservaringen te krijgen en vooral om kinderen te laten stralen. Wat een mooie gedachte is dit toch! Vanuit een bewust ideaal en met echte liefde voor het kind en de goochelkunst, worden elk jaar veel kwetsbare kinderen bereikt. En dat nu al zo’n 20 jaar lang. Dat geeft reden voor iedereen die bij Magic Care betrokken is om met trots terug te kijken op hetgeen bereikt is.

Via deze weg wil ik Marlies Greve, Igor de Kort, Wim van Dokkum, Rody Boon en Rob van de Kamp als bestuurlijk verantwoordelijken, maar ook al die fantastische vrijwilligers van harte feliciteren met deze fantastische mijlpaal. Magic Care maakt voor veel kinderen het leven een stuk mooier en dat verdient alle lof en waardering.

Graag benadruk ik vanaf deze plaats dat de NMU de gedachte van Magic Care van harte ondersteunt. Daar waar samenwerking kan worden bewerkstelligd zullen we dat zeker doen. Magic Care verdient alle steun en support. In juni van dit jaar zal Magic Care haar verjaardag gaan vieren via een mooie bijeenkomst voor al haar medewerkers. Wij als NMU zullen daar zeker ook bij zijn. Bent u nog niet bekend met Magic Care? Kijkt u dan even op hun website www.magiccare.nl . Dan leest u over het mooie werk dat zij doen. En… u kunt zich daar bijvoorbeeld ook aanmelden als donateur. Het is maar dat u het weet…

René Laurant
President Nederlandse Magische Unie

PS: In de afgelopen tijd heeft de NMU een aantal mooie online lectures kunnen organiseren. Zo hebben we dat gedaan met lectures van Peter Woerde, Michael Divano, Boris Wild en Will Houstoun. De NMU wil dit graag jaarlijks twee keer blijven doen en zoekt iemand die de organisatie en uitvoering hiervan op zich wil nemen.
Vind jij dit leuk en wil je dit op je nemen, dan horen wij graag van jou.
Heb je vragen en / of interesse, stuur dan een bericht naar president@denmu.nl