MAGISCHE LIGA "52 SCHAKELS"

De Magische Liga “52 Schakels” is in 1947 opgericht en daarmee een van de oudste goochelverenigingen in Nederland. We zijn een actieve en gezellige club en hebben op dit moment 18 leden. We komen elke tweede dinsdag van de maand bij elkaar in de recreatie zaal boven de sportvereniging “Hagendoorn” aan de Slinge in Rotterdam.

Tijdens deze bijeenkomsten goochelen we natuurlijk, wisselen we tips en trucs uit, bespreken we trucs, boeken, DVD’s en het goochelnieuws uit binnen- en buitenland.
Bijna iedere avond heeft een (goochel) thema en laten alle leden hun nieuwste/ leukste/ passende truc zien. We leggen elkaar de trucs uit en geven elkaar tips. Een paar keer per jaar organiseren we lezingen van topgoochelaars uit binnen- en buitenland.
We hebben een uitgebreide gratis bibliotheek met goochelboeken, video’s en DVD’s.

Naast de maandelijkse bijeenkomsten organiseren we soms extra activiteiten, zo zijn we met een deel van de club naar Blackpool en Parijs geweest voor “magische” weekenden en hebben we in 2017 en 2024 de nieuwjaarsbijeenkomst voor de NMU georganiseerd.

We zijn geen vereniging waar je kunt leren goochelen, als je er nog niets van weet. We zijn goochelaars onder elkaar, die elkaar beter proberen te maken.
Om lid te mogen worden moet je wel wat kunnen laten zien, maar laat je daardoor niet afschrikken, je hoeft echt geen Hans Klok te zijn! Je moet wat kunnen, enthousiast zijn en binnen de club passen, want we zijn een vereniging waarbij naast de magie vriendschap voorop staat!

Een woord van onze oud voorzitter Arne Tump

Heb je interesse om lid te worden? Neem dan contact met ons op, je mag een paar keer geheel vrijblijvend komen kijken en wie weet nemen we je daarna op in de keten van 52 Schakels!

Neem ook eens een kijkje op onze website: http://www.52Schakels.nl

Image
MKT
Opgericht: 19 januari 1971
"Op dit moment hebben we 3 leden die (meervoudig) Nederlands Kampioen Goochelen voor kinderen zijn: Hilbert, Jan en Fred-Ric"

LEUKE WEETJES

Beroemd

Beroemde ex-leden van onze club zijn onder andere Fl!p Hallema en Hans Kazan.

Prijzen

Op dit moment hebben we 3 leden die (meervoudig) Ned. Kampioen Kindergoochelen zijn: Fred-Ric Schrijvers, Hilbert Geerling, Jan Kosters.
Hilbert heeft ook 2 x de Grand Prix gewonnen. Daarbovenop ontving hij in 2013 de Gouden NMU Speld voor zijn verdiensten voor de goochelkunst.

Kapper
Harry Lucassen, een van de MKT-leden is kapper. Achter zijn kapsalon was een ruimte die perfect geschikt was voor goochelbijeenkomsten. Deze ruimte kreeg de - wat ons betreft briljante - naam: de "Fred Kapsalon".

ZONDER BITTERBALLEN GEEN MKT

maar er moet wel ook onmeunig goed gegoocheld worden!

CONTACT

CONTACTPERSOON
Henk Op den Brouw (Secretaris)
HenkOpdenBrouw@gmail.com
078 6198268 /  06 13491427

LOCATIE BIJEENKOMST
Rotterdam Zuid

WEBSITE
http://www.52Schakels.nl

VOORZITTER
Thom van Sloten
VanSloten (at) ziggo.nl
nul zes 49987692