In een geweldige competitie die werd gekenmerkt door een hoog niveau, lukte het Rob en Emiel om voor de derde keer de Grand Prix in de wacht te slepen.
Een prestatie van formaat aangezien dat nog geen enkele andere goochelaar in onze concours-geschiedenis is gelukt.

Rob en Emiel winnen Grand Prix op Nederlands kampioenschap goochelen in Zeist

Op zondag 16 oktober is in het FIGI theater in Zeist het NK goochelen gehouden. Het duo “Rob en Emiel” won de Grand Prix en ontving deze prestige prijs uit handen van Hans Klok (jury). Ook kregen Rob & Emiel van René Laurant (president van de Nederlands Magische Unie (NMU), de Henk Vermeyden wisselbeker én een onderscheiding in de categorie ‘uitvindingen’. Nieuw dit jaar, en voorloper in de internationale goochelwereld, is de G- klasse waarin Melvin Wijkhuisen (NMU-lid) met de eerste prijs naar huis ging.

Lang juryberaad was nodig

Hans Klok had een pittige taak als jurylid samen met Gunther Guinée (België), Ilse Klijn, Peter Woerde en Herman Koster. De prijzen werden uitgereikt door de president van de NMU. Hans Klok reikte de Grand Prix uit aan Rob & Emiel maar memoreerde dat het wat hem betreft ook een oeuvreprijs is. “Jullie acteren al jaren op topniveau in binnen- en buitenland en zijn een voorbeeld voor vele (beginnende) goochelaars en uithangbord voor de NMU”.

Melvin Wijkhuisen wint 1e prijs in G- klasse

Melvin Wijkhuisen heeft autisme en is dagelijks met zijn passie bezig. Hij is heel blij dat er nu speciaal voor goochelaars met een geestelijke- of lichamelijke beperking een aparte categorie is. De NMU is met deze introductie van de G- goochelen klasse hopelijk trendzettend voor Europa en de wereld. “Iedereen telt mee en iedereen willen we gelijke kansen geven om ook kampioen te worden en dromen waar te maken” aldus René Laurant.

Rob Mollien heeft in aanloop naar dit kampioenschap de coach rol overgekomen van Ger Copper (Dutch School of Magic) die helaas te vroeg is overleden (2020). Melvin schreeuwde bij de prijsuitreiking de naam van Ger Copper uit van blijdschap en dankbaarheid. Een emotioneel moment voor zijn familie en ook iedereen in de zaal.

Klik hier voor de uitslagen.

Een uitgebreid (beeld)verslag volgt later.