Hans Kazàn ontvangt ridderorde tijdens boekpresentatie

Zondag 26 maart werd in theaterhotel Figi in Zeist het boek ‘Hans Kazàn, de man die bijna alles kan’ gelanceerd. Auteur Michel van Zeist had er een extra mooi feest van gemaakt want Hans werd 70 én zit 50 jaar in het vak.

Het werd een onvergetelijke bijeenkomst waar naast de hele familie Kazàn ook degenen waren uitgenodigd die een bijdrage aan het boek hebben geleverd.

In het boek gaat het over Hans’ passie voor de goochelkunst. De enige stabiele factor in een onstuimige jeugd door de vechtscheiding van zijn ouders. Maar ook de ommekeer door de ontmoeting met Wendy wat zorgde voor een gelukkig gezinsleven en glansrijke goochelcarrière op tv en in het theater.

In de geautoriseerde biografie komt natuurlijk zijn familie terug maar staan ook verhalen van heel veel goochelvrienden en artiesten waar Hans mee heeft opgetreden waaronder André van Duin, Hans Klok, Henny Huisman, Aad van Toor en Tineke Schouten.

Tijdens de bijeenkomst was er een optreden van Steven Kazàn die met zijn flessentruc een grote wijnvoorraad bij elkaar goochelde. Een hoogtepunt was de uitreiking van een ridderorde door burgemeester K. Janssen van Zeist. Antje Monteiro, ooit Hans’ eerste assistente, zong Hans toe. Ook werd er werd een theaterzaal van het Figi Theater naar hem vernoemd.

Na afloop van de door veel pers bezochte bijeenkomst was er nog een gezellige borrel met veel bekende gezichten. Onder hen André van Duin, Hans Klok, Anita Witzier, Barry Schatz-Bongers en vele andere bekenden.

Een groot compliment voor Michel van Zeist die eerder een biografie schreef over Larette en Fred Kaps. Het boek is te koop bij Magicshop, The Premium Magic Store en Dynamite Magicshop.

Tekst en foto’s Bert Speelman