Marcel Verbakel

hoofdredacteur Informagie en NMU socials
Natuurlijk had ook ik als kind een Hanky Panky goocheldoos maar ben pas echt actief geworden in de goochelwereld in 2016. Ik ben (bestuurs)lid bij Goochelclub Rotterdam. Overdag ben ik docent aan de Hogeschool Rotterdam. Ik heb een passie voor goochelen en schrijven waarbij creativiteit altijd mijn uitgangspunt is. Zo werden op Informagie al heel wat interviews gepubliceerd van mijn reportagereeks ‘De weg naar het podium met….’ (zie archief, interviews). Ik ga aan de slag als hoofdredacteur voor de Informagie en NMU socials. Dus zijn er zaken die anders, beter kunnen of gewoon goed zijn, heb je tips, ideeën…. of wil je een (structurele) bijdrage leveren op wat voor manier dan ook stuur me een berichtje. Je krijgt natuurlijk altijd antwoord!
redactie@informagie.nl
www.marcelverbakel.nl


Fritz Alkemade

trick editor Informagie
Fritz met een Z is een comedy magician die op alle continenten heeft opgetreden (inclusief de Magic Castle en Magic Circle). Op www.fritzmeteenz.nl kun je zien wat ik allemaal doe als beroepsgoochelaar.
Mijn effecten zijn gepubliceerd in internationale tijdschriften, o.a. MAGIC, GENII, Vanish en MagicSeen. Ik ga aan de slag als trick editor. Dus heb je tricks of tips, stuur me een mailtje! fritzmeteenz@gmail.com


Hilbert Geerling

webdesign en redacteur/vormgever Informagie
Ik ben begonnen met goochelen toen ik een jaar of acht was en ik vind het nog steeds even prachtig. Zodra de kans zich voordeed ben ik gestopt met lesgeven en heb ik van goochelen mijn beroep gemaakt. Heb later ook wat functies binnen de NMU bekleed (penningmeester, voorzitter en president van de FISM). Meest trots ben ik uiteraard op de ‘Gouden Speld’ die ik in 2013 kreeg voor de manier waarop ik goochelen met theater combineer.
Voor de NMU/Informagie site ga ik de webredactie doen. Ik plaats alle berichten en zorg dat het er een beetje fatsoenlijk uitziet. Wil je me wat vertellen stuur me een berichtje info@hilbert.nl
www.hilbert.nl / www.nicometznkliko.nl


John van der Lely

redactielid Informagie
Eind 2006 raakte mijn zoon Jesse, toen 12 jaar, helemaal in de ban van het goochelen. Omdat ik hem overal heen moest brengen zoals clubavonden, shows, wedstrijden etc. werd mijn interesse behoorlijk geprikkeld en mijn enthousiasme steeds groter. Zo groot dat ik vanaf 2009 zelf ook lid ben van Goochelclub Rotterdam.
Ik bezoek zoveel mogelijk evenementen en schrijf daar graag over. Eerst als moderator van Goochelaars.com, later op Facebook en voortaan dus ook voor de Informagie. Ik schrijf sowieso graag, dus naast verslagen zal ik vast ook andere bijdragen gaan leveren. Heb je tips mail me even.
John@vanderLely.nl


Douwe Swierstra

redactielid Informagie
Goochelen en schrijven doe ik onder de naam Gandalf. Ik ben na mijn pensionering woonachtig in Weesp met mijn vrouw Diete en samen hebben we drie zoons. Ik ben geboren in 1952.
Vanaf mijn tiende ben ik geïnfecteerd met het goochelvirus en dat heeft me nooit meer losgelaten en ik heb het sterke vermoeden dat dit nooit meer over zal gaan. Close-up en parlour hebben mijn voorkeur. Ik treed met regelmaat maar niet heel veel op, dus grote investeringen in illusies etc. lonen niet echt voor mij.
Voor de Informagie blijf ik graag actief als columnist en voor het schrijven van verslagen van (inter)nationale goochelevenementen, die ik binnenkort weer hoop te kunnen bezoeken. Ook ben ik van plan boekbesprekingen en recensies van goocheleffecten te schrijven. Tips of vragen, reactie op mijn columns stuur me een mailtje swierstra@planet.nl


Winfried Ballhaus

presentator en itemredacteur videoseries You Tube/Informagie
Toen ik 4 jaar was kreeg ik een goocheldoos. Vanaf mijn 6e jaar ben ik in de goochelwereld terecht gekomen. Meteen werd ik gecoacht door meervoudig wereldkampioen Richard Ross. Toen ik 17 jaar werd, ben ik meteen van start gegaan als professioneel illusionist. Nu 26 jaar later heb ik een mooie (inter)nationale carrière in de wereld van magie. Won ik een aantal van de meest prestigieuze internationale onderscheidingen en awards. Mijn magie was te zien in theaters en op televisie wereldwijd! Met als hoogtepunten Canada, U.S.A. en Japan.
Sinds 2016 heb in mijn eigen lijn goochelartikelen “Secrets by Winfried” en vind ik het prachtig om ons mooie vak te delen met iedereen die er interesse voor heeft. Nieuwe beginnende goochelaars te stimuleren en ze op weg te helpen in de goochelwereld.
Mijn eigen YouTube serie “Behind the Magic” zal in de toekomst ook te zien zijn op het NMU kanaal en ik ga ook een nieuwe serie maken speciaal voor dit kanaal. Heb jij een tip voor een item? Laat het me weten en ik besteed er graag aandacht aan.
Je kunt me bellen op 06-55377887 of mailen naar info@masterillusionist.nl
www.masterillusionist.nl / www.secretsbywinfried.nl


George Parker

columnist
Als verbeelding en realiteit elkaar raken ontstaat magie. Zowel in het leven als op het podium. Ik heb mijn leven verzonnen en die verzinsels geleefd in totaal verschillende carrières. Tot ik uitkwam bij de podium-magie. Sinds begin 2000’s ben ik lid van de faculty van Jeff McBride’s Magic & Mystery School en trad vele malen in het Magic Castle op. Maakte vier one-man magische theatershows, ben mede-auteur van Gift Magic en auteur van de uitstekend ontvangen “Index-terity” en “Performing Magic with Impact” en ook de bestseller “Het Kleine Boek van de Creativiteit”. Daarnaast deed ik duizenden keynotes/shows en theater-shows in meer dan 30 landen.
En nu dus ook columnist voor de Informagie.

 


Ook enthousiast om mee te helpen…?

De redactie is en blijft altijd op zoek naar versterking voor video, fotografie, tekstredactie, interviewers, content makers voor de socials etc. etc. Dat kan ook op vrijblijvende basis. Dus lijkt het je leuk om mee te bouwen aan de Informagie en de NMU socials mail dan even naar redactie@informagie.nl