Nieuw kinderboek over goochelen
Welkom bij mijn goochelshow! Met die woorden wil Puk haar optreden beginnen in het nieuwe kinderboek Puk de Kleine de Grote. De magische goochelshow vol tovenarij en trucs. Onlangs verscheen dit nieuwe kinderboek geschreven door Rik Peters.

In het verhaal wil de jonge goochelaar Puk deelnemen aan een talentenjacht op school. Ze moet alleen nog even een goochelnaam verzinnen, een assistent vinden, een truc bedenken én ontdekken waarom pestkop Fleur haar zo tegenwerkt. Gelukkig krijgt ze hulp van haar vrienden Toby en Jasmine, de beste assistenten ter wereld.

‘Het is een vrolijk boek, met zachte illustraties en heel veel grapjes,’ aldus Rik Peters. ‘Maar behalve het leuke verhaal is er ook nog een nawoord door de Nederlandse goochelaar Nigel Otermans toegevoegd én krijg je instructies voor je eerste echte kaarttruc. Op die manier hoop ik twee doelen te bereiken: kinderen enthousiasmeren om te lezen én om te goochelen!’

“Een boeiend boek” volgens Minze Dijksma

“Het is een leesboek over een stoer meisje dat wil leren goochelen voor kinderen vanaf 8 jaar. Het is een grappig geschreven boek over vriendschap, doorzettingsvermogen en… goochelen.

In het boek staat een nawoord van Nigel Otermans. Hij vertelt dat hij, net als de hoofdpersoon Puk, ook een goochelreis heeft gemaakt. Zijn reis begon toen een klasgenoot hem een truc liet zien en hij raakte daardoor helemaal in de ban van het goochelen. Anders dan Puk deed hij niet mee aan een talentenwedstrijd, maar goochelwedstrijden en toen hij in 2019 het Nederlands Kampioenschap Toneelgoochelen won, wist hij wat hij wilde worden. Goochelaar.

En als de lezer het goochelvirus een beetje te pakken heeft gekregen door het lezen van dit boek, helpt Nigel hem een eindje op weg en legt hij in het laatste hoofdstuk van het boek een echte goocheltruc uit.

Ik vind “Puk de Kleine de Grote….” een vlot en boeiend geschreven leesboek voor kinderen. En ik hoop dat het boek voor veel kinderen een opstapje zal zijn naar een geweldige nieuwe hobby. Goochelen.
Aldus Minze Dijksma

Over auteur Rik Peters

‘Ik zou mezelf geen goochelaar durven noemen!’ geeft Peters aan. ‘Mijn interesse in de goochelkunst begon met de toevallige ontdekking van een YouTube-filmpje over de legendarische goochelaar Lennart Green. Al snel daarna kocht ik een spel kaarten, bestelde ik een exemplaar van The Royal Road to Card Magic, en begon ik met oefenen. Op mijn bureau slingeren altijd wel wat kaarten en munten rond, maar ik laat eigenlijk nooit iemand een truc zien. Ik vind het vooral leuk om er voor mezelf mee bezig te zijn, en om erover te schrijven.’ Dat laatste deed Peters dus met zijn nieuwe kinderboek.

“Puk de Kleine de Grote. De magische goochelshow vol tovenarij en trucs” door Rik Peters, illustrator Federico Van Lunter verscheen bij Clavis Uitgeverij. Het is te koop via www.bol.com, bij de lokale boekhandel en wellicht op termijn bij de goochelwinkels.