Beste NMU-ers,
Op het moment van lezen zitten we weer in een lockdown. Hoe vervelend!
Het corona en omikronvirus is weer nadrukkelijk bepalend hoe we dit jaar afsluiten. Winkels en horeca weer collectief dicht, evenementen afgelast en feestelijke bijeenkomsten zijn weer afgelast! In één klap dus weer een behoorlijk aantal forse strepen door de agenda. Juist op een moment dat die agenda’s weer aardig goed gevuld waren. Het is duidelijk dat dit niet de makkelijkste jaren voor onze sector zijn en dan druk ik mij nog voorzichtig uit.

Gelukkig wel mooie evenementen

Gelukkig hebben we in de afgelopen periode wel een aantal mooie NMU evenementen mogen beleven. Zo heeft het Jeugdweekend plaats gevonden, is de Fred Kaps-themadag gepasseerd en heeft het NK Goochelen voor kinderen een nieuwe Nederlands Kampioen opgeleverd.

Graag maak ik van deze gelegenheid gebruik om hierop terug te blikken. Er is immers door de organisatoren van deze dagen hard gewerkt om de evenementen te laten slagen en er een mooie invulling aan te geven. Hoe mooi is het dan als het vele voorbereidingswerk ook daadwerkelijk leidt tot een fijne, gezellige en inspirerende dag(-en) en dus geslaagde dag! En geslaagd zijn ze zeker…!

Het Jeugdweekend kende een andere opzet die door de deelnemers, de coaches en de organisatie (o.l.v. Arjan van Vembde) als zeer positief zijn ervaren. Een mooie opmaat naar toekomstige Jeugdweekenden nieuwe stijl. De Fred Kaps themadag in Utrecht was ouderwets gezellig in een mooie stijlvolle entourage met een zeer aantrekkelijk programma en bijzondere momenten. En het NK goochelen voor kinderen? Dat was een heerlijke dag met een zeer ongedwongen en gezellig karakter in het knusse poppentheater in Amstelveen. Frans de Groot en Mysterium hebben daar een fantastische prestatie geleverd evenals de vele deelnemers aan dit memorabele NK! Het is zeer bemoedigend om te zien dat goochelen voor kinderen zich goed doorontwikkelt naar steeds meer theatrale inhoud in mooie decors, ondersteund door gepaste muziek en verhaallijnen. Met Huub Cooijmans als winnaar heeft Nederland er een waardig kampioen bij!

In ieder geval, hulde en grote dank aan alle deelnemers, betrokken medewerkers en organisatoren. Jullie inzet was het allemaal zeer zeker waard. En wilt u alles nog eens herbeleven, lees dan in de Informagie de verschillende (beeld-) verslagen die er zijn gemaakt. Er staat genoeg om te lezen en te bekijken.

Het NMU bestuur zoekt je!

En dan toch nog maar weer even dit… de vorige keer gaf ik aan dat het Dagelijks Bestuur van de NMU op zoek is naar versterking. Beste mensen, we hebben echt aanvulling nodig. In mijn vorige stuk schreef ik:
“Wie stelt zich beschikbaar als secretaris in ons enthousiaste team als NMU-bestuur. En wie kan en wil ons versterken op het gebied van marketing? En als laatste, wie wil deel uit maken van een kerngroep die de organisatie van het NK close up / stage op zich gaat nemen? Beste NMU-ers, u merkt het. We hebben hulp nodig. Uw /jullie medewerking wordt gevraagd en zeer gewaardeerd”

Helaas hebben we tot op heden nog geen reacties gekregen. Wat mij betreft teleurstellend. Bij deze dan nogmaals een dringende oproep! Heb je interesse, laat het ondergetekende dan weten. Ik sta je graag te woord voor nadere informatie. Mag ik op jullie rekenen?

Dit was het weer even voor nu! Bij de jaarwisseling ‘spreek’ ik u weer. Kortom, tot snel!

René Laurant
President Nederlandse Magische Unie