VERENIGING VAN AMATEUR-GOOCHELAARS PASSE PASSE

‘Passe Passe’ is opgericht in 1943 door dhr. L. van Aalst. Hij had het idee om mensen bijeen te brengen die interesse hadden in het goochelen, om zo de kennis uit te breiden.
De bijeenkomsten werden eerst bij de leden thuis gehouden, maar door het groeiende aantal leden werden de clubavonden al gauw in verschillende zalen in Groningen gehouden. Tegenwoordig huist de club in het ‘MFC De Ludinge’ te Zuidlaren.
Een clubavond bestaat uit een avond vol met optredens van de leden. Aangezien ieder lid zijn eigen specialiteit heeft en niemand eigenlijk de zelfde trucs doet, is een gevarieerd programma verzekerd. We hebben bijvoorbeeld iemand die gespecialiseerd is in vals spelen met kaarten en iemand die erg goed is in trucs met munten. Enkelen van ons maken ook hun eigen trucs, dus er valt een hoop te zien en te leren op een clubavond. Aan het eind van de avond worden er trucs uitgewisseld en uitgelegd en wordt er over de avond nagepraat.

Als je geïnteresseerd bent om een avond te komen kijken kun je contact opnemen met Niels Nijland op de pagina ‘contact’. We gaan er wel vanuit dat je al enige kennis hebt van goochelen. Om lid te worden moet je minstens drie avonden hebben bezocht en dan moet er een proeve van bekwaamheid worden afgelegd. Hier wordt dan getest of je genoeg kennis en bekwaamheid hebt om tot het gezelschap te behoren.
Oprichting 23-01-1943 door Dirk Meijer, Kees Bossina en de heren van Aalst en Klok.

Onze goochelclub Passe Passe komt 1 keer per maand op een maandagavond bij elkaar in Zuidlaren. We nodigen dan een gast of spreker uit of we geven zelf een invulling aan de avond, verzorgd door de leden. Er is altijd iets voorbereid volgens een bepaald thema zodat gezelligheid, ontwikkeling en samenzijn hand in hand gaan.

Onze jeugdafdeling telt + 10 leden en wordt begeleid door Bert Wijnholds en Evert Warrink. De jeugd komt 1 keer per maand bij elkaar in Emmen. Hier wordt in een ongedwongen sfeer gewerkt aan de basisvaardigheden van het goochelen.

Mensen die interesse hebben om lid te worden van onze club mogen 3 keer een clubavond bijwonen. (niet bij lezingen) Als na deze 3 bezoeken aan onze clubavond de persoon lid wil worden van onze goochelclub volgt er een “Proeve van bekwaamheid”. De persoon in kwestie wordt gevraagd om een kleine act voor de leden te brengen waarin hij laat zien dat hij zich serieus wil verdiepen in de goochelkunst.

De clubavonden zijn te bezoeken door leden en genodigden. Goochelaars die lid zijn van een andere goochelclub mogen altijd kosteloos een clubavond bijwonen. Graag dit van te voren even melden bij het bestuur.

Aantal huidige leden: 21 senioren en 10 jeugd

In het verleden organisator van het NMU Juniorenconcours Goochelen.

Image
MKT
Opgericht: 19 januari 1971
"Op dit moment hebben we 3 leden die (meervoudig) Nederlands Kampioen Goochelen voor kinderen zijn: Hilbert, Jan en Fred-Ric"

LEUKE WEETJES

Beroemd

Beroemde ex-leden van onze club zijn onder andere Fl!p Hallema en Hans Kazan.

Prijzen

Op dit moment hebben we 3 leden die (meervoudig) Ned. Kampioen Kindergoochelen zijn: Fred-Ric Schrijvers, Hilbert Geerling, Jan Kosters.
Hilbert heeft ook 2 x de Grand Prix gewonnen. Daarbovenop ontving hij in 2013 de Gouden NMU Speld voor zijn verdiensten voor de goochelkunst.

Kapper
Harry Lucassen, een van de MKT-leden is kapper. Achter zijn kapsalon was een ruimte die perfect geschikt was voor goochelbijeenkomsten. Deze ruimte kreeg de - wat ons betreft briljante - naam: de "Fred Kapsalon".

ZONDER BITTERBALLEN GEEN MKT

maar er moet wel ook onmeunig goed gegoocheld worden!

CONTACT

CONTACTPERSOON
Niels Nijland (secretaris)
passepasse1943@gmail.com
06 51915274

LOCATIE BIJEENKOMST
Groningen

WEBSITE
http://www.facebook.nl/goochelclub

CONTACTPERSOON JEUGDAFDELING
Evert Warrink
info@evertwarrink.nl