VERENIGING VAN AMATEUR-GOOCHELAARS PASSE PASSE

Oprichting Passe Passe 23-01-1943 door Dirk Meijer, Kees Bossina en de heren van Aalst en Klok. De heer van Aalst had het idee om mensen bijeen te brengen die interesse hadden in het goochelen, om zo de kennis uit te breiden. De bijeenkomsten werden eerst bij de leden thuis gehouden, maar door het groeiende aantal leden werden de clubavonden al gauw in verschillende zalen in Groningen gehouden.

Tegenwoordig huist de club in partycentrum de Schulp te Assen. Eenmaal per maand op een maandagavond komen de leden bij elkaar. Een clubavond bestaat uit een avond vol met optredens van de leden. Aangezien ieder lid zijn eigen specialiteit heeft en niemand eigenlijk dezelfde trucs doet, is een gevarieerd programma verzekerd. We hebben bijvoorbeeld iemand die gespecialiseerd is in valsspelen met kaarten en iemand die erg goed is in trucs met munten. Enkelen van ons maken ook hun eigen trucs. Dus er valt een hoop te zien en te leren op een clubavond. Aan het eind van de avond worden er trucs uitgewisseld en uitgelegd en wordt er over de avond nagepraat.

Als je geïnteresseerd bent om een avond te komen kijken, kun je contact opnemen met secretaris Niels Nijland. Om lid te kunnen worden mag je eerst drie clubavonden komen kijken en ervaren. Als er dan een wederzijdse klik is kun je lid worden van de goochelclub. Dit gebeurt doormiddel van een `Proeve van Bekwaamheid` wat inhoudt dat je één of twee trucs laat zien aan de leden. Dit alles is zeer laagdrempelig gebeuren en wordt met een knipoog beoordeeld. Het doel is om te toetsen of je volledig gemotiveerd bent om lid te worden.

De clubavonden zijn te bezoeken door leden en genodigden. Goochelaars die lid zijn van een andere goochelclub mogen altijd kosteloos een clubavond bijwonen. Graag dit van te voren even melden bij onze secretaris Niels Nijland.

Passe Passe is een gezellige club waarbij professionals en amateurs als goochelvrienden elkaar ontmoeten. De sfeer is laagdrempelig en hartelijk en iedereen mag op zijn of haar eigen manier bezig zijn met de goochelkunst.

Aantal huidige leden: 22 senioren.
Minimale leeftijd om lid te worden: De regel is als je in het betreffende jaar van opgave 16 wordt mag je al lid worden.

Passe Passe heeft in het verleden meerdere congressen georganiseerd o.a. het NK goochelen en het NMU Juniorenconcours Goochelen.

Image
MKT
Opgericht: 19 januari 1971
"Op dit moment hebben we 3 leden die (meervoudig) Nederlands Kampioen Goochelen voor kinderen zijn: Hilbert, Jan en Fred-Ric"

LEUKE WEETJES

Beroemd

Beroemde ex-leden van onze club zijn onder andere Fl!p Hallema en Hans Kazan.

Prijzen

Op dit moment hebben we 3 leden die (meervoudig) Ned. Kampioen Kindergoochelen zijn: Fred-Ric Schrijvers, Hilbert Geerling, Jan Kosters.
Hilbert heeft ook 2 x de Grand Prix gewonnen. Daarbovenop ontving hij in 2013 de Gouden NMU Speld voor zijn verdiensten voor de goochelkunst.

Kapper
Harry Lucassen, een van de MKT-leden is kapper. Achter zijn kapsalon was een ruimte die perfect geschikt was voor goochelbijeenkomsten. Deze ruimte kreeg de - wat ons betreft briljante - naam: de "Fred Kapsalon".

ZONDER BITTERBALLEN GEEN MKT

maar er moet wel ook onmeunig goed gegoocheld worden!

CONTACT

CONTACTPERSOON
Niels Nijland (secretaris)
passepasse1943@gmail.com
06 51915274

LOCATIE BIJEENKOMST
Partycentrum de Schulp, Buizerdstraat 10, 9404 BB Assen

WEBSITE
http://www.facebook.nl/goochelclub