Mooi nieuws van de NMU voor de goochelkunst!

Voor de komende drie jaar zal een structureel partnership worden aangegaan met Cartamundi Benelux. Het meest gebruikte en bekende kaartspel Bicycle zal de komende drie jaar onlosmakelijk verbonden zijn aan de Nederlandse Kampioenschappen van de NMU. Een prachtige alliantie!

Voorzitter René Laurant: “Na lange tijd van stille voorbereiding ben ik erg blij en trots nu dit officieel te kunnen melden. Met veel vertrouwen en ideeën gaan we deze samenwerking aan met nieuwe mogelijkheden voor de NMU en Cartamundi”. Het partnership werd onlangs beklonken op het hoofdkantoor van Cartamundi in Turnhout, ook wel de kaartstad genoemd omdat daar ook het speelkaartenmuseum is gevestigd.
Tim Goemans Category – Marketing Manager Retail CM Benelux: “Wij zijn trots de NMU te mogen gaan ondersteunen”.

Uiteraard zal op weg naar en op het NK op zondag 1 oktober in Figi Zeist al veel van de samenwerking terug te zien zijn.

Over Cartamundi

Cartamundi (Latijn voor kaarten voor de wereld) is de grootste producent van speelkaarten ter wereld. De onderneming is gevestigd in Turnhout, België en werd in 1970 opgericht. Het heeft elf fabrieken en dertien verkoopvestigingen in onder andere België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, de Verenigde Staten, Brazilië, India en Japan. Bekende global merken zijn Bicycle, Bee, Tally- Ho, Copag en Fournier. Ook worden voor heel veel landen lokale merken ontwikkeld en geproduceerd.

Naast speelkaarten worden ook kaarten gedrukt voor UNO, Monopoly en andere bordspellen. Ook is Cartamundi groot in de markt van “Trading Cards” oftewel ruilkaarten waaronder Pokémon. In 2022 is Cartamundi een samenwerking aangegaan met filmreus Warner Bros. Voor een tiental superheldenfilms, waaronder de uitgebrachte ‘The Batman’, lanceert het naast klassieke verzamelkaarten ook een platform voor de digitale tweelingen ervan (NFT’s oftewel non fungible token). Cartamundi hoopt zo ook een vooraanstaande plaats te krijgen in de digitale kaartwereld.

Meer informatie over Cartamundi vind je op www.cartamundi.com

Over Bicycle

Bicycle is een merk speelkaarten geproduceerd door The United States Playing Card Company. Dit bedrijf maakt de speelkaarten sinds 1885 en is een van de grootste en bekendste bedrijven ter wereld. In 2011 trad de United States Playing Card Company toe tot de Cartamundi Group. Bicyclecards zijn populair bij goochelaars omdat de kaarten een hoge kwaliteit hebben. Ze hebben een zeer speciale “air cushion finish”. Dat zorgt ervoor dat Bicycle kaarten door je handen heen glijden. Alle Bicycle kaarten zijn opgebouwd uit negen lagen. De juiste combinatie van papiervezels, inkt, lijm en coating zorgt voor een geweldig gevoel, stabiele speelkaarten en de perfecte uitvoering van elke goocheltruc. Meer informatie over Bicycle, de gehele collectie, trucs en een interview met David Blaine vind je op https://nl.bicyclecards.com