Roem heeft één grote droom. Hij wil een wereldberoemde goochelaar worden. Net zoals zijn opa dat was. Roem heeft al veel trucs geleerd, maar de grote trucs houdt opa nog geheim. Daarvoor moet hij minstens twaalf jaar zijn, zegt opa. Als opa steeds vergeetachtiger wordt, krijgt Roem haast. Ontdekt hij op tijd opa’s goochelgeheimen?

Opa Goochel is een heel leuk kinderboek om te lezen of voor te lezen geschreven door Yvonne Deinert (Amsterdam 1965). Zij werkt als programma manager in de zorg en zag de gevolgen van dementie voor het functioneren van mensen én voor hun omgeving. Dit raakte Yvonne en het inspireerde haar tot het schrijven van Opa Goochel. De illustraties zijn van Mayon Middelmans. “Belangrijk is dat kinderen vroeg leren wat dementie inhoudt. Mensen krijgen steeds later kinderen, waardoor steeds meer kinderen oude opa’s en oma’s hebben, met een behoorlijk risico dat die door dementie worden getroffen.”

Het boek is te bestellen bij uitgeverij Neckar.
De royalties gaan naar Stichting Alzheimer Delft – Westland – Oostland.

Opa Peter van Dam goochelde het boek bij de officiële presentatie tevoorschijn. Hij gaf het aan zijn kleindochter Yara van 7 die vervolgens vroeg of opa niet in haar klas kwam goochelen…en dat doet natuurlijk iedere opa!