Soms zijn er onvoorziene omstandigheden die het rechtvaardigen om iets zeer bijzonders te doen. Velen onder ons weten dat voormalig NMU president Ronald Moray al jaren lang een zeer dappere strijd voert om zijn gezondheid. En terugkijkend op hetgeen Ronald allemaal heeft gedaan mogen we vaststellen dat Ronald van zeer grote betekenis is voor zowel de goochelkunst als de Nederlandse Magische Unie. Zijn bijdrage aan de goochelkunst is van grote waarde en hij heeft de goochelkunst altijd op voortreffelijke wijze vertegenwoordigd.

Over zijn professionaliteit en kwaliteit als goochelaar is geen discussie mogelijk. De vele nationale en internationale prijzen die hij won, laten dit zien. Ook een aantal bijzondere optredens vielen hem ten deel. Zo trad Ronald op voor de militairen in Afghanistan en voor het Koninklijk Huis. Hij werd regelmatig uitgenodigd om op televisie zijn goochelvaardigheden te laten zien. En naast een periode van acht jaar presidentschap van de NMU is Ronald Moray ook nog eens een zeer aimabel, vriendelijk en behulpzaam mens.


 

De NMU heeft dan ook besloten om Ronald Moray te onderscheiden met de Gouden Speld! Een onderscheiding die hij ten volle verdient. Afgelopen week heb ik Ronald, als president van de NMU, met alle liefde de Gouden Speld persoonlijk mogen opspelden. Een mooi en ontroerend moment en zeer wel verdiend! Ronald Moray is vanaf heden dan ook met recht drager van de NMU Gouden Speld!

René Laurant
President van de Nederlandse Magische Unie