Een nieuw initiatief van de Nederlandse Magische Unie is gelanceerd: NMU TV. Een programma, gepresenteerd door het bekende duo Rob & Emiel, waarin de goochelkunst vanuit allerlei kanten wordt belicht. In iedere NMU TV aflevering interviews, tips en inspiratie voor beginnende- en gevorderde goochelaars maar ook trucs en recensies. Rob ontvangt de gasten in de studio en Emiel doet dat online. De serie van vijf is vorig jaar in één keer opgenomen.

In deze aflevering illusionist Christian Farla die een kijkje achter de schermen geeft bij zijn show ‘Sherlock Holmes, the game of mistery’ in Movie Parc Germany. Eén van de grootste attractieparken in Duitsland. Deze parkshow won in 2022 een publieksprijs in Duitsland.

Daarnaast een interview met Edwin Borsora, ooit coach van Hans Klok in zijn begintijd en nu de coach van de Olivier Henning (13 jaar). Inmiddels is bekend dat Olivier de eerste prijs heeft gewonnen bij de Junioren in de categorie stage. Ook Olivier vertelt over zijn passie voor magie en laat met zijn manipulatiekunst zien wat 30 uur trainen per week kan opleveren.

Een bijzonder verhaal van Hilbert Geerling, goochelaar en verhalenverteller. Zo bijzonder dat recent een extra opname is gemaakt om zijn verhaal nog bijzonderder te maken.

Ook een interview met Niek Takens en Guyllaumme Wibowo, een nieuw artistiek (goochel) duo over hun show en deelname aan het Amsterdam Kleinkunst Festival. Inmiddels is bekend dat zij optreden in de ‘AKF halve finaliste tournee 2023’. Meer info en kaartverkoop op www.akf.nl.

Een eerdere aflevering gemist? Bekijk de eerste nieuwsitems op deze site of ga naar het NMU YouTube kanaal.