Fakenieuws we horen en zien het steeds meer. Vooral de laatste jaren op de sociale media komt het veel voorbij. Maar rond 1 april moet je nog meer letten op het nieuws dat tot je komt. Zo ook bij de Informagie en op de NMU socials. We introduceerden een paar dagen geleden op Instagram en Facebook de eerste contouren van een nieuw NMU logo design met de volgende boodschap;

Daar volgde gelijk al heel veel reacties op van; ‘als jullie als NMU een nieuwe richting inslaan kom dan met een moderner logo’ en ‘het geheel komt niet professioneel over, back to the drawing board’ Maar ook ‘volgens mij is dit een kopie van het oude logo uit 2008.’ is een duidelijke reactie. Maar er zaten gelukkig ook tips bij van goochelaars die in ‘logodesign’ zijn afgestudeerd en tips over bedrijven met wie de NMU deze ontwerpfase weer een stap verder zou kunnen brengen. Jorrit Schooneman de content manager van de NMU socials (we zoeken nog tweede contentmanager…) reageerde gelijk netjes op de berichten. John van der Lely was een van de weinigen die zeer positief op het nieuwe design reageerde met: ”Ik vind het wel chique”. Dank John! Maar John en wij wisten meer, veel meer. John zit in de redactie en deze 1 april was zorgvuldig voorbereid op de redactievergadering van 22 maart 2021.

Elke derde maandag van de maand vergaderen we met de redactie en werken dan o.a. met onze ‘contentkalender’ waarmee we de activiteiten van de komende maand doornemen. Wat is er aan de hand in goochelland en hoe kunnen we daar aandacht aan geven? Zijn er verenigingen met lezingen of evenementen? Handig voor ons daarbij is de evenementenagenda op de Informagie website waarop verenigingen of goochelaars zelf kunnen aangeven als ze bijv. een lezing organiseren (ga naar evenementen aanmaken).

Een eerste opzet voor de ‘contentkalender’ wordt gemaakt door onze hoofdredacteur en in een brainstorm worden nieuwe ideeën met elkaar verzonnen. Zo ook voor 1 April. Daar stond een oude 1 April grap op de kalender met het spel Mikado Magic. Maar zou het niet veel leuker zijn iets nieuws te verzinnen? Al snel werd het idee van een fake logo geboren. Binnen het NMU bestuur speelt de gedachte om dit logo wellicht te gaan aanpassen dus een prima en geloofwaardig onderwerp. En in de tijd dat u dit artikel uitleest stond er al een logo design in onze groepsapp zonder verdere uitleg. Hilbert Geerling heeft echt zijn best moeten doen om het zo lelijk mogelijk te maken. Niet veel later kwamen daar de eerste reacties op binnen van de redactieleden die niet bij de vergadering aanwezig waren. Waaronder die van John: ‘Sorry, als ik iemand tegen zijn schenen schop, maar dit is oubollig’. De grap werkt dus alhoewel het toen 22 maart was.

Fakenieuws dus dit NMU bericht. We hopen toch dat alle liefhebbers van de goochelkunst deze actie gewaardeerd hebben. En de reacties, allemaal goed bedoeld, neemt de NMU vast mee mocht besloten worden een nieuw logo te ontwerpen.

De redactie

PS: Op de Informagie staan er deze week nog wel twee interessante items. Morgen, vrijdag 2 april 2021 is het ‘Wereld Autisme Dag’. We besteden daar aandacht aan met de goochelaars Jeffrey en Melvin Wijkhuisen die een vorm van autisme hebben.
Met Pasen staat er iets te gebeuren met sponsballen. Wat dat is vertellen we nu nog niet. Maar hou je mailbox in de gaten Paasochtend want dan ontvang je een speciale Nieuwsbrief in je mail- of spambox.

Nog een keer ‘genieten’ van de 1 april grap van het spel Mikado Magic?
Lees het artikel hier “the making off” gemaakt door Jean Paul Broekhuizen waarin het eerste Mikado Magic exemplaar officieel wordt overhandigd aan Hans Klok.