Komt dat zien op zondag 7 November!

Wat heeft goochelend Nederland het de afgelopen tijd moeilijk gehad. Geboekte optredens werden geannuleerd, verplaatst, nog een keer verplaatst en afgezegd. Om gek van te worden. Maar zo na de zomer gloorde er licht aan het eind van de tunnel en dat kwam zo ongeveer gelijk met de uitnodiging om je in te schrijven voor het kampioenschap goochelen voor kinderen, dat op zondag 7 november in het Amstelveens Poppentheater plaatsvindt.

Veel van die goochelaars voor kinderen hadden die periodes van lockdowns en avondklok waarschijnlijk aangegrepen om hun repertoire nog eens door te lopen, bij te schaven of totaal te vernieuwen. Zo gebeurde het dat uiteindelijk maar liefst 9 goochelaars van naam en faam zich inschreven voor dit NMU-evenement dat door Goochelvereniging Mysterium wordt georganiseerd. Nog nooit in de geschiedenis van de goochelkunst hebben zich zoveel goochelaars voor dit onderdeel ingeschreven en het is ook alweer 5 jaar geleden dat dit kampioenschap werd gehouden. Niet alleen uit Nederland, maar ook uit België komen ze naar Amstelveen om te strijden voor de titel Nederlands Kampioen Goochelen voor Kinderen. Zij worden beoordeeld door een vakjury onder auspiciën van de NMU. Deze jury bestaat uit: Dick van der Zwan (Pica Pica), Marlies Greve, Edwin Borsora, Joran Custers (Jahon) (BE) en als lekenjurylid Dionne Frijns (Theaterbureau Frijns).

De concoursdeelnemers zijn in alfabetische volgorde van de voornaam:

Ab Schouten (De Pipo Club) (NL), Evert van Asselt (NL) en Huub Cooijmans (NL)

 


Jan Bouwhuis (Magic John) (NL), Jo De Rijck (BE) en Joost van den Brink (Goochelaar Joost) (NL)

 


Jori Veldhuizen (NL), Marc van Damme (Marco Fiasco) (BE) en Quintus van Amstel (Quintus de paarse goochelaar) (NL)

 

U kunt daar natuurlijk bij zijn! De wedstrijd wordt verdeeld in 3 shows. De eerste show is om 10:30 uur, de tweede om 13:00 uur en de laatste om 15:00 uur. Daarna is de prijsuitreiking.
Alles vindt plaats in het Amstelveens Poppentheater. Zie voor meer info www.amstelveenspoppentheater.nl. Een klein, intiem theater voor kinderen dat dit jaar 55 jaar bestaat. Als u zich inschrijft heeft u toegang tot alle shows. De toegangsprijs is € 12,50 (leden van de NMU betalen € 10,00).

U kunt zich inschrijven door het verschuldigde bedrag over te maken op bankrekening: NL88 ASNB 8824 3526 42 t.n.v. F. de Groot.
Zet in de omschrijving uw e-mailadres, zodat wij u een bevestiging kunnen sturen.

Let op, wees er snel bij want de plaatsen voor volwassenen zijn beperkt, we willen natuurlijk ook de Amstelveense kinderen graag laten genieten van de goochelkunst.

Frans de Groot