NOORD-HOLLANDSE BOND VAN GOOCHELAARS

De Noord-Hollandse Bond van Goochelaars (NBG) is een zeer actieve goochelclub en bestaat uit een mix van beroepsgoochelaars, semi-beroeps en amateurgoochelaars. De NBG werd in 1947 in Haarlem opgericht en is nog steeds een vriendschappelijke vereniging waar goochelaars elkaar treffen om de geheimen van de goochelkunst met elkaar te bespreken.Iedere derde woensdag van de maand komen de senioren in Hoofddorp bij elkaar om zowel de vriendschappelijke band die er onder de clubleden bestaat te onderhouden als voor het vertonen van hun goochelkunsten en nieuwste trucs. Ook telt de NBG een bloeiende jeugdafdeling. Iedere derde woensdag van de maand komen de junioren bij elkaar om meer over de kunst van het goochelen te leren.

De bijeenkomsten worden georganiseerd in wijkcentrum De Boerderij, Lutulistraat 139 te Hoofddorp. Goochelen is tijdens deze clubavonden uiteraard het belangrijkste doel, want zowel amateurs als professionele goochelaars leren iedere keer nog steeds meer over het goochelen.

De NBG heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot de grootste en één van de meest toonaangevende goochelverenigingen van Nederland. De NBG is in al die tijd een bloeiende ambitieuze goochelclub gebleven en blijft zich ontwikkelen. Mede dankzij een aantal zeer talentvolle junioren en enthousiaste clubleden.

Image
MKT
Opgericht: 19 januari 1971
"Op dit moment hebben we 3 leden die (meervoudig) Nederlands Kampioen Goochelen voor kinderen zijn: Hilbert, Jan en Fred-Ric"

LEUKE WEETJES

Beroemd

Beroemde ex-leden van onze club zijn onder andere Fl!p Hallema en Hans Kazan.

Prijzen

Op dit moment hebben we 3 leden die (meervoudig) Ned. Kampioen Kindergoochelen zijn: Fred-Ric Schrijvers, Hilbert Geerling, Jan Kosters.
Hilbert heeft ook 2 x de Grand Prix gewonnen. Daarbovenop ontving hij in 2013 de Gouden NMU Speld voor zijn verdiensten voor de goochelkunst.

Kapper
Harry Lucassen, een van de MKT-leden is kapper. Achter zijn kapsalon was een ruimte die perfect geschikt was voor goochelbijeenkomsten. Deze ruimte kreeg de - wat ons betreft briljante - naam: de "Fred Kapsalon".

ZONDER BITTERBALLEN GEEN MKT

maar er moet wel ook onmeunig goed gegoocheld worden!

CONTACT

CONTACTPERSOON
Eddy Opperdoes (secretaris)
goochelclubnbg@gmail.com
023 5640830

LOCATIE BIJEENKOMST
Hoofddorp

WEBSITE
http://goochelclubnbg.nl/