MAGISCHE RING FRIESLAND

In Friesland is goochelen een hobby en/ of beroep dat door verassend veel mensen wordt beoefend. Zij hebben zich verenigd in de Magische Ring Friesland, kort gezegd de MRF. Samen proberen zij het goochelen als kunst- en entertainmentvorm op een hoger ‘level’ te brengen door maandelijks bijeenkomsten te organiseren waarbij gasten en leden lezingen verzorgen, elkaar nieuwe trucs tonen en, waar nodig, te verbeteren.

Ook hebben wij een juniorenafdeling waar 3 jonge goochelaars wekelijks worden begeleid bij het ontwikkelen van hun goochelvaardigheden en hun performance. Naast deze activiteiten binnen de eigen club organiseert de MRF ook regelmatig landelijke goochelactiviteiten zoals het Magisch Treffen Friesland dat jarenlang honderden bezoekers naar Friesland haalde om er te leren en te verbazen over goochelaars en andere entertainers. De MRF is een afdeling van de overkoepelende Nederlandse Magische Unie die alle goochelaars van Nederland verenigd.

Image
MKT
Opgericht: 19 januari 1971
"Op dit moment hebben we 3 leden die (meervoudig) Nederlands Kampioen Goochelen voor kinderen zijn: Hilbert, Jan en Fred-Ric"

LEUKE WEETJES

Beroemd

Beroemde ex-leden van onze club zijn onder andere Fl!p Hallema en Hans Kazan.

Prijzen

Op dit moment hebben we 3 leden die (meervoudig) Ned. Kampioen Kindergoochelen zijn: Fred-Ric Schrijvers, Hilbert Geerling, Jan Kosters.
Hilbert heeft ook 2 x de Grand Prix gewonnen. Daarbovenop ontving hij in 2013 de Gouden NMU Speld voor zijn verdiensten voor de goochelkunst.

Kapper
Harry Lucassen, een van de MKT-leden is kapper. Achter zijn kapsalon was een ruimte die perfect geschikt was voor goochelbijeenkomsten. Deze ruimte kreeg de - wat ons betreft briljante - naam: de "Fred Kapsalon".

ZONDER BITTERBALLEN GEEN MKT

maar er moet wel ook onmeunig goed gegoocheld worden!

CONTACT

CONTACTPERSOON
Dhr. M. Dijksma (Secretaris)
minzedijksma@hotmail.com

LOCATIE BIJEENKOMST
Leeuwarden