Siegfried Fischbacher, de helft van de wereldberoemde duo Siegfried en Roy, stierf op 13 januari in zijn huis in Las Vegas. Hij was 81. De dood van de legendarische goochelaar komt minder dan een jaar na het overlijden van zijn partner Roy Horn. Het Duits-Amerikaanse duo ontmoette elkaar aan boord van het cruiseschip TS Bremen in 1957. Daar deelden ze het geheim van het jachtluipaard van Horn, Chico, die hij aan boord had gesmokkeld.
Fischbacher werkte als steward en entertainer en vroeg Horn om te helpen tijdens zijn nachtelijke magische act. Na de show stelde Horn de vraag die hun beide levens veranderde: “Siegfried, verdwijnende konijnen zijn gewoon – maar kun je een cheetah laten verdwijnen?”
Hun uiteindelijke act met getemde roofdieren, illusies vol glitter – werd rond 1967 gelanceerd in Las Vegas. Maar het grote succes kwam in het Mirage Hotel & Casino in 1989.
“We deden wat we deden uit liefde, niet voor succes of geld”, zei Siegfried ooit. Siegfried, geboren in Rosenheim, Duitsland, op 13 juni 1939, schreef zijn liefde voor het illusionisme toe aan de aankoop als kind van een magisch boek. Zijn levenslange mantra: “In magie is alles mogelijk.”