(1949 – 2022)
Peter Plantinga is op woensdag 15 juni overleden na een langdurig ziekbed.

Op 19 oktober 1979 werd hij geïntroduceerd bij de Magische Ring Friesland door Flip Postma. Die had Peter leren kennen, nadat Ritsko van Vliet Senior hem in eerste instantie in aanraking met het goochelen had gebracht. Postma was een oude rot in het vak en wist alle in en outs van het goochelen. Hij wist op een juiste wijze het goochelvirus bij Peter aan te wakkeren.

In 1981 werd Peter secretaris van de MRF. Die functie heeft hij 40 jaar bekleed. In 2003 werd ik zelf voorzitter van de MRF en heb ik met Peter op een bijzondere prettige manier samengewerkt. Met Peter kon je afspraken maken.

De slotavond van elk seizoen was Peter zijn ding. Daar had hij de regie over. Die avonden waren altijd heel bijzonder en daar heeft Peter een behoorlijk steentje aan bijgedragen.

Peter mocht zijn passie graag delen met anderen. Hij heeft zich ook ingezet om een jeugdafdeling bij de MRF op te richten. Dat liep erg goed en hij wist de kinderen ook warm te maken voor de Nederlandse jeugdkampioenschappen. Maar ook hij liep tegen het probleem aan van oudere kinderen, die hun interesse voor het goochelen vaak verliezen. De kinderen hadden veel waardering voor hem en hebben steeds contact met hem gehouden.

Peter heeft zijn functie als secretaris op een prima manier ingevuld. Hij maakte van elke clubavond een keurig verslag en noteerde de afspraken die werden gemaakt. Dat heeft hij maar liefst veertig jaar gedaan. Een prestatie van formaat.

Het was schrikken voor mij toen hij belde dat hij een ernstige ziekte had. Na behandeling leek het onder controle te zijn, maar de ziekte stak later toch weer de kop op. Peter kreeg van de medici de mededeling dat ze niets meer voor hem konden doen. Tijdens deze periode heb ik Peter en Annie een aantal keren bezocht en kreeg enorme bewondering hoe ze met de situatie omgingen. Het waren bezoeken waar ik met een goed gevoel op terugkijk.
We hadden dan goede gesprekken, haalden herinneringen op en keken terug op een prachtige tijd die we samen in het goochelen hebben beleefd.

Peter, bedankt voor alles wat je gedaan hebt voor de MRF en de tijd die we samen hebben gewerkt in het bestuur.

Minze Dijksma