Op zondag 1 oktober werd in de avondshow van het Dutch Championship of Magic aan Gerhard Hessling de Gouden NMU speld uitgereikt. Geheel onverwacht voor Gerhard werd hij door de President van de Nederlandse Magische Unie in de spotlight gezet. De voordracht aan het Dagelijks Bestuur was unaniem besloten door de Gouden Speld commissie.

De argumentatie vanuit de Gouden Speld Commissie; In 1970 is Gerhard lid geworden van de Noord-Hollandse Bond van Goochelaars (NBG) en is dus nu alweer 53 jaar lid van de NBG en de NMU. Van 2009 tot en met 2014 en van 2018 tot en met heden is hij een zeer actieve voorzitter van deze club. Sinds de jaren ’90 is hij zeer actief betrokken bij het begeleiden van de NBG-junioren. In 1995 won hij samen met Bert in den Berken de 3e prijs toneelgoochelen tijdens het NK.

In 2002 nam hij het stokje over van Bert Visscher als toneelmeester tijdens het NK. En kan de NMU altijd op Gerhard rekenen als toneelmeester van alle Nederlandse Kampioenschappen voor Senioren en voor Junioren en ook tijdens de gala’s die tot op heden zijn georganiseerd. Ook tijdens het FISM 2003 in Den Haag was Gerhard de toneelmeester. Zonder de juiste mensen achter de schermen kunnen de goochelaars niet shinen op het toneel.

 
Sinds 2014 heeft Gerhard samen met Herman Koster al vijf keer het succesvolle Boulevard of Magic in IJmuiden georganiseerd.

 

Gouden Speld Commissie
Charly Crama, Peter Vogel Marc Woods (Mark Korthout)