GOOCHELCLUB ROTTERDAM (GCR)

Goochelclub Rotterdam (GCR) is één van de oudste en grootste goochelclubs van Nederland. De club is nog steeds zeer actief om de goochelkunst op een hoger plan te brengen maar vooral ook om de passie voor deze kunst met elkaar te delen.

Goochelclub Rotterdam telt ca. 35 senior- en 10 juniorleden en komen tweemaal per maand bij elkaar in het Magisch Theater 010 in Poortugaal. GCR bestaat uit een aantal beroepsgoochelaars die de wereld over gaan of gingen maar ook amateurs die de goochelkunst als hobby beoefenen. Dat maakt de mix ook zo leuk en bijzonder en dat maak je mee op de clubavonden. Kan je al een beetje goochelen of een beetje "heel veel" en pas je binnen de club dan ben je meer dan welkom.

Image
GCR
Opgericht: 29 maart 1956
“De liefde en passie voor de goochelkunst vinden we bij GCR belangrijk”

LEUKE WEETJES

Jong geleerd...
Goochelclub Rotterdam heeft een actieve jeugdafdeling. Zelfs in Corona tijd waren er iedere derde donderdag van de maand (online) bijeenkomsten. Als je lid wordt krijg je de HocusPocusPas waar heel veel verschillende trucs en technieken in staan. Heb je die onder de knie dan krijg je daar een groen vinkje bij. Zo blijf je leren. De begeleiders zijn allemaal ervaren goochelaars of professionals en hebben een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Als je gek bent van goochelen of wilt worden kom dan gewoon een paar keer langs om te kijken of onze club iets voor je is.
Kampioenen en meer
Het gaat bij GCR om de liefde voor de goochelkunst op ieder niveau. Maar we zijn trots als club dat we een groot aantal kampioenen hebben voortgebracht. Van het eerste uur o.a. Thijs Pouls, Paul Morak en Martin Hanson en later ook John Anders, Dick van der Zwan, Christian Farla, Dion van Rijt en Rafael Scholten. Maar er zijn veel meer kampioenen en ook podiumplaatsen behaald door een groot aantal leden die je kunt teruglezen op www.goochelclubrotterdam.nl
GCR leden over hun GCR
Als je vraagt aan GCR leden “Waarom ben je lid van Goochelclub Rotterdam?” dan geven ze als antwoord: “een (h)echte vriendenclub”, “ik ga na een clubavond met tips naar huis om mijn truc te verbeteren”, “ik voelde me gelijk thuis”, “handig die bibliotheek vol goochelboeken”, “je leert met en van elkaar”, “doe maar gewoon, echt Rotterdams!” Kom gewoon een keer langs om dat te ervaren.
Lid worden
Seniorlid worden van Goochelclub Rotterdam kan natuurlijk niet zomaar. Je mag drie keer een donderdagavond meekijken en/of meedoen. Daarna is het de bedoeling dat je een optreden verzorgd. Niet hoe goed je bent op dat moment maar de liefde en passie voor de goochelkunst is daarbij erg belangrijk. Natuurlijk krijg je hulp van één van de GCR leden, dus je staat er zeker niet alleen voor. Junioren die gek van goochelen zijn en meer willen leren dan de trucs uit hun eigen goocheldoos kunnen wel gelijk lid worden.
Image
Image
Image
Ook in Corona tijd ging het goochelen gewoon online door. De Junioren maakte samen met de begeleiders een ‘doorgeefvideo’.

Gastvrij

Ieder lid van de NMU mag, op aanvraag, onze clubavonden vrijblijvend bezoeken

CONTACT

CONTACTPERSOON SENIOREN
Hans Matena
hansmatena@hotmail.com

CONTACTPERSOON JUNIOREN
Dick van der Zwan
picapica46@gmail.com

VOORZITTER
Hans Matena
hansmatena@hotmail.com

LOCATIE BIJEENKOMST
Magisch Theater 010 naast de Houdini Escaperoom, Ambachtsstraat 23, Poortugaal

WEBSITE
www.goochelclubrotterdam.nl