Het zijn zware tijden voor ons allemaal. Voor zorgpersoneel, mantelzorgers, onderwijzers, ouder(s) die thuis onderwijzer ‘spelen’, kinderen, studenten, senioren. Maar ook iedereen die werkzaam is bij of werkt voor culturele instellingen, poppodia, musea, theaters en festivals.
Het zijn zware tijden voor ondernemers en hun personeel in de winkelstraten. Maar ook voor ondernemers die zanger zijn, stand-up comedian, concertpianist, danser, entertainer, musicalartiest.
En natuurlijk zijn het ook zware tijden voor alle (semi) professionele goochelaars, mentalisten, illusionisten, goochelwinkels en iedereen daarom heen waarvan zijn of haar hart bij de goochelkunst ligt. En maar één ding willen: optreden, optreden en nog eens optreden. Laten we hopen dat we langzaam maar zeker naar dat optreden kunnen toewerken voor hen, het publiek, ons allemaal. Hou vol allemaal in goede gezondheid want dat blijft het allerbelangrijkste.

NMU, René Laurant, President Nederlands Magische Unie
Marcel Verbakel, redactie Informagie

“Wij zijn klaar om te spelen. Wij wachten – met u – op de rook”

Deze week schaart de gehele culturele wereld zich achter de hoopvolle woorden van theatermaker Jan Beuving, die namens de hele branche een belofte doet aan het publiek.
“Straks, als we weer mogen, dan wordt alles ingelost.”
De Belofte begon als een hoopvolle tekst, speciaal geschreven voor één theater. Maar werd al snel omarmd door de hele culturele sector. De Belofte bestaat uit een column en een video. De leus: “Wij zijn klaar om te spelen. Wij wachten – met u – op de rook.”

De Belofte: We dromen de zalen vol


Win kaarten voor een voorstelling als het weer kan

Totaal doen 399 culturele instellingen mee aan deze actie. Zij beloven alvast honderden kaarten voor de bezoekers te reserveren. Als straks de deuren weer opengaan, maakt het publiek kans om via https://droom-mee.nl/ twee kaarten voor een voorstelling of concert te winnen. In een volle zaal, waarmee de belofte werkelijkheid wordt.

Artiesten in de video ‘We dromen de zalen vol’
Hans van Manen (dans), Peter Pannekoek (cabaret), Soumaya Ahouaoui (toneel), Jaap van Zweden (muziek) en Simone Kleinsma (musical) spraken deze op tekst gezette hoop uit. Verder werd er samen gewerkt met danser Uri Eugenio (LeineRoebana) en een viertal pianisten: Hannes Minnaar, Yang Yang Cai, Helena Basilova en Iris Hond. Zij spelen op vier vleugels een deel uit Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Regisseur van de video is Katja Akkerman.