When was the last time you did something for the first time?
Het is een tekst die we heel regelmatig gebruiken in reclame-uitingen voor onze Escape Rooms, altijd met een enigszins heftige foto. De reacties zijn heel uiteenlopend, van grappig tot heel serieus. Zelf zou ik, als ik overvallen zou worden met deze vraag, niet direct een antwoord paraat hebben.


‘Escape Room’ en ‘aankondiging BMC’

Dat is na zondag 18 April anders, dan heb ik een antwoord. Dan zit ik waarschijnlijk net als jullie de hele dag achter een scherm om de eerste Virtual Blackpool Magic Convention mee te maken. Het evenement is gratis toegankelijk voor iedereen die een Facebook-account heeft, je kunt het hier vinden.

Smoesjes werken helaas niet

De organisatie heeft ervoor gekozen om de details versnipperd over de komende weken te presenteren. Vanmorgen benaderde ik de organisatie met de smoes dat ik schrijver was voor een ontzettend belangrijk medium (ahum) en dat ik graag iets meer wilde publiceren dan op dat moment al openbaar was. Al was het maar de starttijd van het evenement… maar het antwoord was ‘clear’, een soort ‘bekijk het maar’ in een paar mooie volzinnen.

De trailer van het evenement is geweldig! Een ruim 4 minuten durende teaser waarna je weinig meer weet dan dat het een zeer professioneel opgezet evenement wordt. Dit is geen clubje jongens die met een GoPro een besloten lezing filmt, dit wordt ‘huge!’

We gaan het beleven. Wat precies? Geen idee, maar als je de trailer hebt gezien en je weet hoe geweldig The Magicians Weekend normaal is neem ik aan dat je dit niet wilt missen.

Zet de datum in je agenda en hou de socials in de gaten van de NMU in de gaten. Want zondag 18 April doen we weer eens iets “for the first time”… And I think we’re gonna love it!

John van der Lely