Mag ik mij eerst even voorstellen?

‘350 woorden, maximaal!’, aldus redacteur Bert Speelman met zijn verzoek om een eerste stuk te schrijven als nieuwe NMU-president. Ik weet hoe belangrijk het is om te begrenzen, dus ik houd me aan Berts verzoek. Lastig is het wel, want er is nu al genoeg ‘NMU-geluid’ om aan te halen. In mijn volgende bijdrages houd ik u graag op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de NMU. Voor nu wil ik mij eerst aan u voorstellen. Het is ruim veertig jaar dat ik rondloop in de Nederlandse goochelwereld. Aan de hand van mijn actief goochelende vader bezocht ik op 9-jarige leeftijd mijn eerste Kalidag in Zwijndrecht en later in de Sliedrechtse Bonckelaar. Mijn eerste NMU-congres bezocht ik in 1979 in Zwolle in theater Odeon. Daar zag ik o.a. de kersverse wereldkampioen Ger Copper aan het werk. Wat een indruk maakte dat! Het betekende de opmaat van een lange magische reis. De fascinerende magische wereld had mij compleet geïnfecteerd. Sindsdien ben ik niet meer van het magische spoor afgedwaald. Al snel trad ik toe tot de Magische Liga 52 Schakels in Rotterdam, en later ook tot de IBM Fred Kaps-Ring 78 in het MAC. Tot op de dag van vandaag is de liefde voor de goochelkunst diep geworteld en maakt het een groot deel uit van mijn dagelijkse leven. Ik mag regelmatig optreden en ben bestuurlijk en organisatorisch actief voor de 52 Schakels Rotterdam. Verder is het kaartspel thuis, op mijn werk en in de auto regelmatig in mijn handen te vinden en wordt ook mijn magische boekenkast regelmatig aangevuld. Kortom, ik houd van dit geweldige vak! Mijn dagelijkse professie ligt echter in het Rotterdamse onderwijs. Na 10 jaar Primair Onderwijs en verschillende staffuncties, werk ik nu als docent geografie, docentencoach en supervisor coaching in de multiculturele samenleving van het Rotterdamse Voortgezet Onderwijs. Verder werk ik op de Hogeschool Rotterdam als assessor. Allemaal prima te bereizen vanuit mijn habitat Berkel en Rodenrijs waar ik samen met mijn vrouw Karin en vier jongvolwassen dochters met veel plezier woon. Beste NMU-lezer, tot zover deze eerste korte kennismaking. Tijd om aan de slag te gaan met de NMU. Een prachtige organisatie die aan de vooravond staat van veranderingen en uitdagingen. Daar zult u snel meer van horen. Houdt u de informagie site in de gaten? U hoort snel meer van mij!

Sorry Bert …..toch iets meer dan 350 woorden!

Rene Laurant,
president van de Nederlandse Magische Unie