Beste NMU-ers,
Nog ruim vier weken en dan beleven we na drie jaar weer het Nederlands Kampioenschap Goochelen Stage & Close up. Via deze nieuwsbrief geef ik u graag mee wat u te wachten staat. Heeft u zich al aangemeld, of heeft u dat nog niet gedaan? Indien dat niet het geval is, dan hoop ik dat de info uit deze nieuwsbrief u kan overtuigen om deze dag niet te gaan missen. Maar, om er een totaal geslaagde dag van te maken hebben we uw aanwezigheid nodig! U zorgt namelijk voor de gezelligheid en de sociale toevoeging. Het is immers zo belangrijk om ons vak ook in gezamenlijkheid te kunnen beleven. Ik hoop echt dat u er bij zult zijn en eventuele twijfels naast u neer legt. Er is reden genoeg, leest u maar eens verder.

De wedstrijden om het NK gaan een grote rol spelen deze dag! Natuurlijk is het voor de deelnemers zeer motiverend als er veel mensen komen kijken naar hetgeen zij in de voorbereidingen klaar hebben gemaakt. Ik ben in ieder geval zeer verheugd dat we een mooie en grote lijst van aanmeldingen hebben die zullen gaan strijden om de verschillende prijzen en de Grand Prix. Ondanks de Coronatijd hebben zich dus veel deelnemers gemeld om mee te doen aan de wedstrijdkampioenschappen! Fantastisch. Nogmaals, Zij verdienen een grote publieke ondersteuning! Wie kunt u o.a. verwachten?

David Nathan, Joep van Pamelen, Nigel Otermans, Olivier Henning, Melvin Wijkhuisen, Floris Sant, Rob en Emiel, nog een keer Rob en Emiel, Wessel Kort, Zippo Guo, Michael Dekker, nog een keer Michael Dekker, Koen Meijer, Lodewijk de Widt, Mario Jacobs, Flint Huiskes, Dylan Spence en Marc Woods!
Dat is een prachtige lijst aan deelnemers en niet de minste aanmeldingen dus. Dit garandeert een mooie wedstrijd en zeker een reden om naar Zeist af te reizen.

En de jury? Die hebben we ook samen kunnen stellen door een deskundige jury te formeren van fijne, vakkundige collega’s. Ik maak u dan ook graag met trots de namen bekend van Gunther Guinee, Ilse Klijn, Herman Koster, Peter Woerde en Hans Klok. Arnoud van Delden zal u als rekenmeester ook weer aan het werk kunnen zien.

Kunt u op deze dag ook nog even gezellig neuzen bij het goochelmateriaal van onze dealers? Jazeker! U kunt terecht bij Dynamite Magic Shop, Premium Magic, Magic Shop, Inside Magic en de Goochelfabriek. Zij zullen hun goochelwaar met liefde voor u uitstallen.

En de jury? Die is zo goed als rond. Er is wat mij betreft een deskundige jury samengesteld van fijne mensen en collega’s. Ik maak u dan ook graag de namen bekend van Gunther Guinée, Ilse Klijn, Herman Koster en Peter Woerde. U mist dan nog een naam. Die wordt snel bekend gemaakt. Arnaud van Delden zal u als rekenmeester ook weer aan het werk kunnen zien.

Ja beste mensen, op het moment dat ik bovenstaande op het scherm aan het typen ben, krijg ik weer het gevoel wat een mooie dag we tegemoet gaan. Een mooi aanbod in het totale programma en wat een fijne collega’s zullen we op die dag kunnen ontmoeten. En dan heb ik het nu niet eens over de lectures van Jon Allen en Tom Stone, de optredens van Arjan van Vembde, Niek Takens, Guyllaume Wibobo, Nikola Arkane en Martijn Martell.

Ons magische hart gaat ongetwijfeld goed gevuld worden. Beste NMU-ers, ik doe bij deze dan ook nogmaals een oproep om u in te schrijven voor 16 oktober. We hebben ons best gedaan om u een mooie dag te gaan bezorgen. Namens de organisatie, vrijwilligers en alle wedstrijddeelnemers vragen wij uw support. Kom op 16 oktober naar de Dutch Championships Stage en Close up in Zeist!

Tot dan!
Rene Laurant, president Nederlandse Magische Unie