Beste NMU-ers,

Het ziet er naar uit dat we in onze samenleving weer terug kunnen gaan naar hoe het was. Ik kan u verklappen dat ik daar erg blij mee ben. We mogen weer! Als Dagelijks Bestuur (DB) van de NMU kunnen we ons gelukkig weer gaan richten op het organiseren van evenementen. Uw DB was voornemens om in het tweede halfjaar van 2021 drie evenementen te gaan organiseren: het NK junioren, de themadag en het NK goochelen voor kinderen. Helaas hebben we het NK junioren in Meppel (gepland voor september 2021) nog moeten cancelen. Het was duidelijk dat de motivatie bij jongeren door Corona te ver te zoeken is geweest om zich serieus voor te bereiden op een kampioenswedstrijd. Ook het gegeven dat er weinig tot niet voor live publiek ervaring opgedaan kon worden, maakte dat het aantal aanmeldingen voor de wedstrijd fors achter is gebleven. Jammer, maar begrijpelijk. Het NK junioren wordt dan ook verschoven naar volgend jaar.

Het NK junioren kwam helaas dus nog te vroeg, maar gelukkig staan de overige twee NMU dagen wel degelijk op de kalender. Graag breng ik deze twee onder je aandacht. Aankomende zondag 10 oktober starten we met een nieuw initiatief. Dan organiseert de NMU een themadag die in het teken zal staan van onze grootheid Fred Kaps. Ik ben ervan overtuigd dat dit een bijzondere dag wordt, want er staan van 10.00 uur tot 17.00 uur heel veel verschillende activiteit in de programmering. Interessante lezingen, workshops, interviews, optredens, de uitreiking van de Fred Kaps award en een ander mysterieus moment zullen deze dag tot aantrekkelijk maken. En met de aanwezigheid van o.a. Minze Dijksma, Flip Hallema, Hilbert Geerling, Rafael Scholten, Jack Tucker, Dick Koornwinder en Hans Kazan zit het ook wel goed. Mag ik er van uitgaan dat je er ook bij bent in de mooie inspirerende locatie Mereveld in Utrecht? Ja toch zeker? Via de website van de Informagie (zie o.a. de agenda) kun je naar de link voor een ticket aanvraag. Aarzel niet en meld je z.s.m. aan. Dat helpt de organisatie!

Verder staat het NK goochelen voor kinderen weer voor de deur. En wat ben ik daar blij mee! Het aantal aanmeldingen voor de wedstrijd is ongekend groot. Fantastisch om te zien dat we dus weer in een grote behoefte voorzien. Deze dag organiseren vergt wel wat van de organisatie, maar dat is Frans de Groot en zijn team zeker toevertrouwd. Zondag 7 november staat Amstelveen in het teken van het NK goochelen voor kinderen. Als dit ook je interesse heeft, dan wordt dit ‘save the date’!

Verder rest mij voor nu een aantal korte oproepen te doen. Volgend jaar 2022 zal het NK close up en stage magic weer worden gehouden. Plaats en datum is nog in onderhandeling, maar ga alvast aan de slag als je mee wilt doen met de kampioenschappen. Uiteraard delen we de info zodra die bekend is.

En… Het DB van de NMU is op zoek naar versterking! Wie stelt zich beschikbaar als secretaris in ons enthousiaste team als NMU-bestuur. En wie kan en wil ons versterken op het gebied van marketing? En als laatste, wie wil deel uit maken van een kerngroep die de organisatie van het NK close up/stage op zich gaat nemen? Beste NMU-ers, jullie merken het. We hebben hulp nodig. Je medewerking wordt gevraagd en zeer gewaardeerd. Heb je interesse, laat het ondergetekende dan weten. Ik sta je graag te woord voor nadere informatie. Mag ik op je rekenen?

Dit was het voor nu…tot 10 oktober in Utrecht! Ik kijk naar je uit!

René Laurant
President Nederlandse Magische Unie