Onvoorstelbaar!

Dit is de titel van het onlangs verschenen boek van Minze Dijksma waarin hij een inkijkje geeft in zijn leven als goochelaar. Ik ken Minze nu al 12 jaar en hij heeft veel betekend voor mijn carrière als goochelaar. Toen we elkaar ontmoetten was ik vooral gericht op techniek en het trucje.
Minze heeft mij door de jaren heen geleerd om anders te kijken naar het goochelen en om meer artiest te zijn. Het belangrijkste van je optreden ben je zelf. De trucs en de spullen die je gebruikt zijn slechts een kapstok om jezelf te laten zien. Door verschillende presentatie- en theatertechnieken toe te passen kun je optimaal expressie geven aan jezelf. Dit was één van de waardevolste lessen die ik heb mogen leren.
In de afgelopen jaren hebben we vele gesprekken gehad over goochelen. Soms wel vijf tot zes keer per week belden we elkaar om te praten. We spraken over presentatie en over filmpjes van goochelaars die we op social media tegen kwamen. We stelden dan vragen: “Waarom heeft deze goochelaar zoveel succes?” Dit was heel leerzaam en bracht ons eigen goochelen naar een hoger niveau.

Toen Minze het idee kreeg om een boek te schrijven was ik meteen enthousiast omdat Minze een artiest is die de klappen van de zweep goed kent. Hij heeft alles al een keer meegemaakt en kan dit ook op een goede manier vertellen.


Minze begon te schrijven en als er weer een verhaal af was, kreeg ik deze op de mail. Ik las mee en telefonisch spraken we dan over het verhaal. Dit was een zeer prettig proces en ik ben erg blij dat ik hier deel van uit mocht maken.
Minze ging onvermoeibaar door met het schrijven van het boek. Het was mooi om te zien hoe het boek steeds meer werd gevuld. Samen met zijn zoons hebben ze het boek vormgegeven met diverse foto`s en lettertypen.
Toen het boek gedrukt was kwam Minze na een optreden langs om mij een exemplaar te brengen. Wauw! Dit is wat ik dacht toen ik het boek voor het eerst zag. Een prachtige harde kaft met een mooie uitspringende foto op de voorzijde. Het papier van de bladzijdes waren prachtig en riepen een nostalgisch gevoel bij me op. De opmaak van de verschillende lettertypes was zeer goed geslaagd.


Ik heb het boek bijna in één keer uitgelezen. Minze beschrijft zijn leven als goochelaar en wat hij allemaal heeft beleefd. Wie zijn grote voorbeelden waren en hoe die hem hebben beïnvloedt. Het is moeilijk om het boek weg te leggen als je er éénmaal in bent begonnen. Dit komt omdat het prettig is geschreven en heel makkelijk leest.
Ik kan iedereen dit boek van harte aanbevelen.

Mitch Durbank


Wil je dit boek ook bestellen klik dan op deze link.

Reacties

Op de socials en berichten aan Minze zelf lazen we een aantal mooie quotes en recensies die we je niet willen onthouden:

“In twee dagen heb ik het boek “Onvoorstelbaar” van Minze Dijksma uitgelezen, echt jammer dat ik al uit heb.

Minze is iemand waarvan je met recht kunt zeggen, “één keer zien, nooit meer vergeten”, de droge humor maakt van elk optreden dat je kunt bijwonen een soort feestje.
Het is geweldig leuk om te lezen hoe Minze alles ervaren heeft, de optredens, de miskleunen, de hoogtepunten etc.

Het boek is meer dan alleen een uitgebreide opsomming van zijn belevenissen en gaat zeker niet alleen over Minze zelf. Alle grote namen uit de Nederlandse goochelwereld komen voorbij en over werkelijk iedereen wist Minze onder de noemer ‘de smaakmakers van de goochelwereld’ wel een paar pagina’s grappige of wetenswaardige zaken te noteren.

Als bonus beschrijft Minze nog enkele complete routines voorzien van een heldere uitleg.

Kortom, dit boek hoort echt in de boekenkast van elke goochelaar of goochelliefhebber te staan!”
John van der Lely

“Ik sla je boek willekeurig open en moet gelijk lachen. Doet u alleen goochelen Wuhahahahaha zo herkenbaar.”
Jack Tucker

Hallo Minze,
Wat heb ik van je boek genoten. Veel verhalen deden me denken aan onze gesprekken naar ’t Haske. Ook de humor in je boek was leuk om weer te beleven. Je kennis over de goochelwereld is enorm. Echt een boek dat alle goochelaars moeten lezen.
Jan de Haan

“Onvoorstelbaar! Lekker vlot geschreven ook”.
Joop Schobben

“Vandaag het boek van Minze Dijksma ontvangen. Meteen in begonnen. Heerlijk om te lezen”.
Eddy Smit