Op de boulevard van IJmuiden werd 30 juli 2023 het Nederlands Kampioenschap Straatgoochelen gehouden. De jury bestaande uit Edwin Borsora, Eddy Smit en Nico van Hulst had er een pittige taak aan om de winnaars te bepalen. Het was een ijzersterk deelnemersveld met 9 kanshebbers.

Peter Vogel (Noord Hollandse Bond van Goochelaars) mag zich de nieuwe Nederlands kampioen straatgoochelen noemen. Hij neemt de titel over van NMU Magic Club lid Magic Mario (Martijn Priemis) die derde werd. John Anders (Goochelclub Rotterdam) behaalde de tweede plaats.

De stichting “Boulevard of Magic” verzorgde ook een wedstrijd. Winnaar werd Vincent van Leth (goochelclub Aladdin), op de tweede plaats Leo Smetsers (goochelclub Okito) en derde werd Peter Vogel (NBG). De jury bestond uit John Van Der Lely (verslagschrijver bij goochelevenementen), Renske Baud (niet bekend met de goochelkunst) en Hakim Traida (bekend met straat-/theater en van tv).

Verder deden mee aan de wedstrijden Ab Appelsap (Ab Schouten/GOA) samen met Peter Lameris (DMS), Wessel Kort (GONGA), Paul Morak (GCR), Igor Kort (NBG) en Olivier Quist (NMU Magic Club).

De organisatie was in voortreffelijke handen van Gerhard Hessling, Herman Koster en Petra van der Zande. Rondom het evenement was er veel publicitaire aandacht in kranten en op de socials wat zorgde voor extra veel publiek. En dat maakte deze dag allemaal tot een groot succes. Op naar een volgende editie in IJmuiden.

Foto’s René Laurant, Gerard Hessling en Roelof Andrea