Een nieuw initiatief van de Nederlandse Magische Unie is gelanceerd: NMU TV. Een programma van ca. 45 minuten waarin de goochelkunst vanuit allerlei kanten wordt belicht. Gepresenteerd door het bekende duo Rob & Emiel.

In hun eigen ‘Studio Bergweg’ in Hilversum zijn onlangs maar liefst vijf afleveringen opgenomen. Een lange dag en avond hard werken voor het productieteam maar het resultaat mag er zijn! In iedere aflevering interviews, tips en inspiratie voor beginnende- en gevorderde goochelaars maar ook trucs en recensies. Rob ontvangt de gasten in de studio en Emiel doet dat in het programma online. Dat maakt iedere aflevering nog afwisselender en voor je het weet zijn de 45 minuten alweer om. Elke zes weken verschijnt er een nieuwe aflevering.

In de eerste aflevering komt Marlies Greve aan het woord, voorzitter van Magic Care. Een stichting die zich al 20 jaar inzet voor ‘kwetsbare’ kinderen. René Geelen van Dynamite Magic Shop heeft natuurlijk een mooie truc meegenomen en tipt je er ook eentje. Uit Spanje is online Hans Kazàn aanwezig (gelukkig weer helemaal gezond) en vertelt o.a. over zijn lezing. Leo Smetsers neemt je mee in hoe hij o.a. zijn trucs verzint en over Crazy Caroussel Day. David Nathan, pas 23 jaar, vertelt hoe hij inmiddels zijn brood verdient als goochelaar met een heel productieteam om zich heen. Ook Peter Eggink, uitvinder en bedenker van vele trucs en routines geeft je een inkijkje in zijn wereld.

Kortom een heel mooi NMU initiatief. De afleveringen zijn te zien op het NMU YouTube kanaal en natuurlijk op Informagie. Ga er maar eens goed voor zitten en laat je inspireren. En wil je weten wie er over zes weken in de aflevering zitten blijf dan kijken….tot het einde.