Nederlands kampioenschap goochelen terug op eendaags congres

Op 9 april 2022 werden door het NMU Bestuur o.a. de plannen onthuld voor het komende jaar. Bijna alle clubs in Nederland waren vertegenwoordigd op de vergadering van het algemeen bestuur. Helaas was president René Laurant (in de vergadering herverkozen voor drie jaar) geveld door een zware griep. Scheidend secretaris Thom van Slooten zat daarom de Zoom vergadering voor.

NK Goochelen

Op zondag 16 oktober organiseert de NMU een eendaags congres voor close- up, stage én Junioren. In de avond is er een galavoorstelling met artiesten uit binnen- en buitenland. Het congres vindt plaats in theaterhotel Figi te Zeist waar een aantal zalen beschikbaar zijn, een gezellige foyer en ook een mooie ruimte voor de dealers. NMU- leden krijgen tegen een gereduceerd tarief toegang. Verdere informatie volgt later.

NMU Magic tv

Een nieuw initiatief is NMU Magic tv. Door het bekende duo Rob & Emiel is een format ontwikkeld waar alle facetten van het goochelen op een interactieve manier aan bod gaan komen. Rob & Emiel hebben in Corona tijd met hun bedrijf ‘Webinar Compleet’ zo’n 60 programma’s gemaakt voor bedrijven. Zij hebben dus inmiddels veel ervaring en zullen NMU Magic tv nu speciaal voor goochelend Nederland gaan produceren.

Het format kenmerkt zich door korte interviews, aankondigingen van shows, recensies van trucs, in gesprek met verenigingen, Junioren. Het kan allemaal voorbijkomen in dit ca. 25 minuten durende programma. Rob zal de presentatie ‘live’ voor zijn rekening nemen en Emiel zal het online publiek dat bestaat uit een groot aantal NMU leden vragen om een reactie wat ‘aan tafel’ wordt besproken. Dat zorgt voor de nodige interactie en snelheid/onverwachtheid in het programma.
Alhoewel de serie van vijf in een keer wordt opgenomen zal er wel een mogelijkheid zijn om in te haken op de actualiteit. De uitzendingen staan gepland vanaf juni en kunnen in eerste instantie alleen door NMU en Magic Club leden bekeken worden. Onderstaande filmpjes geven een aardig beeld hoe de opzet en dynamiek zal zijn:

 

 

NMU Jongerenweekend en online lezingen

Ook dit jaar organiseert de NMU weer een Jongerenweekend. Gedacht wordt nog over de invulling van het programma en doelgroep. Het Jongerenweekend staat gepland in het najaar.

In mei en oktober staat een NMU online lezing gepland. Namen zijn nog niet bekend. Het Bestuur is nog op zoek naar leden die deze lezingen o.a. qua techniek zouden willen faciliteren.

NMU Themadag

De NMU kijkt terug op een geslaagde themadag waarin Fred Kaps centraal stond. Dit jaar wil zij een dag organiseren voor de vooral jongere goochelaars. Rondom wie dat geprogrammeerd gaat worden is nog niet bepaald. Ideeën van jongeren zijn meer dan welkom.

NMU Nieuwjaarstreffen 2023

In januari 2023 staat weer een Nieuwjaarstreffen op het programma. Een mooi moment om elkaar een goed jaar te wensen, zelf te goochelen en te genieten van een programma. Voor zover nu bekend vindt dit plaats in Mereveld te Utrecht.

President René Laurant herverkozen

Door alle aanwezige Algemeen Bestuur leden is de huidige president René Laurant herverkozen voor een periode van drie jaar. Thom van Slooten nam na zes jaar afscheid als secretaris en zal vervangen worden door Peter Dam (Magische Liga 52 Schakels). Charly Crama stopt mede door privé-omstandigheden met zijn rol binnen het Bestuur en ook Reynier Jonker zegt mede door privé omstandigheden zijn bestuursfunctie in het najaar op. Het Bestuur is al langere tijd op zoek naar vervangers voor hen. Maarten Vermaak treedt af in februari 2023 dus de NMU is naarstig op zoek naar een nieuwe penningmeester die vanaf het najaar kan worden ingewerkt. Gevraagd werd in de vergadering na te denken over kandidaten maar ook leden die willen helpen bij de organisatie van NMU evenementen zijn welkom.