MAGISCHE KRING CENTRAAL NEDERLAND (MKCN)

De MKCN is de goochelvereniging van Utrecht en omstreken en is één van de grotere goochelclubs van Nederland. Bij deze vereniging staan gezelligheid en liefde voor de goochelkunst centraal. De leden van de MKCN komen iedere maand samen om nieuwe acts te vertonen en te bespreken. Ze geven elkaar daarbij constructieve input en feedback; het doel is immers dat iedereen wat opsteekt van zo’n avond.

De clubavonden zijn doorgaans elke eerste maandag van de maand. De jeugdbijeenkomsten zijn van 18:30-20:00. De bijeenkomst voor volwassenen is altijd van 20:15-22:00 (met evt. uitloop). De clubavonden vinden plaats in het Vorstelijk Complex in Utrecht Zuilen.

Image
MKCN
Opgericht: 1962
Een sprankelende goochelvereniging in de provincie Utrecht...

LEUKE WEETJES

JEUGD

De MKCN heeft ook een actieve jeugdafdeling. De jeugdleden die bij de MKCN zijn aangesloten krijgen elke maand de gelegenheid om hun goocheltechnieken nóg beter te maken. Hiervoor heeft de MKCN een eigen lesmethode met filmpjes en een ‘goochelpaspoort’ ontwikkeld. Naast deze lesmomenten is er ook tijd om vrij te goochelen.

Actieve vereniging

Bij de MKCN zijn zowel amateurgoochelaars als professionals aangesloten. Afgelopen jaren zijn er heel wat leden die in de prijzen zijn gevallen bij de Nederlandse Kampioenschappen en bij het Juniorenconcours. De club won in 2019 de verenigingsprijs tijdens het Dutch Festival of Magic in Ede.

Op onze website (www.goochelclubmkcn.nl) vind je nog veel meer informatie, inclusief beeldmateriaal van leden, historie van onze club en een eregallerij met prijswinnaars. De leden delen bovendien, naar eigen inbreng, filmpjes van hun acts met elkaar via de enige echte ‘MKCN-FLIX’ pagina (besloten).

Nieuwe leden

Ben jij geïnteresseerd in het beoefenen van de goochelkunst en wil je lid worden van onze vereniging? Dan ben je altijd welkom om een keertje te komen kijken. Voor de jeugdafdeling kan iedereen die beter wil leren goochelen van 10-18 jaar zich inschrijven. Bij de afdeling voor volwassenen hanteren we één auditie (het ‘voorgoochelen’). Aspirant leden worden dan verzocht een kleine proeve van bekwaamheid af te leggen. Hierbij wordt niet zozeer gekeken naar het niveau van de kandidaat, maar vooral naar iemands toewijding en enthousiasme.

Image
Image
Image

“Amateurs en professionals komen samen om van elkaar te leren”

Een passie voor de goochelkunst vormt het hart van onze club...

CONTACT

CONTACTPERSOON VOLWASSENEN
Douwe Swierstra
info@goochelclubmkcn.nl
06 81576525

CONTACTPERSOON JEUGD
Kees Ros
jeugd@goochelclubmkcn.nl
06 23901160

LOCATIE BIJEENKOMST
Buurthuis Vorstelijk Complex Ruimte 2
Pr. Beatrixlaan 2a
3554 JK Utrecht

WEBSITE
www.goochelclubmkcn.nl