Wij zijn, als leden van de Magische Liga 52 Schakels, erg getroffen door het overlijden van Hans Lammers, artiestennaam Royce, die bijna 55 jaar lid van onze vereniging was.

We willen graag onze oprechte condoleances overbrengen aan Mariandl en verdere familie. Het verlies van jullie geliefde man, vader en grootvader kwam zeker niet onverwacht maar is hierdoor niet minder groot.

Royce was niet alleen een zeer getalenteerde goochelaar met een eigen stijl en smaak, het was ook een warm en bewogen mens.

Hans was al sinds oktober 1968 lid van onze vereniging en heeft als El Sarez en later als Royce veel opgetreden in binnen- en buitenland. Altijd in stijlvolle kostuums met stijlvolle acts. Toen hij nog regelmatig op de club kwam was hij altijd bereid ons van zijn vakmanschap te laten genieten. Na zijn verhuizing naar België kon hij de clubavonden niet meer bezoeken, maar bleef ons een warm hart toedragen en werkte altijd graag mee aan jubilea en bijzondere optredens.

Ook buiten onze club om was Royce actief voor de goochelkunst en was heel vaak te zien in het Magic Art Center.

 

In zijn lange carrière heeft Hans verschillende prijzen gewonnen, zoals o.a. de Grand Prix in de klasse Manipulatie in 1984 en werd hij Master of Magic in 2000. Ook vertegenwoordigde hij Nederland op de FISM wereldkampioenschappen in 2003.
We zijn blij dat we samen met hem in september 2022 ons 75-jarig jubileum hebben mogen vieren, waar hij, ondanks zijn toen al verzwakte gezondheid, bij aanwezig was.

Het verlies voor de Nederlandse en Belgische goochelwereld is groot, maar voor de naaste familie leden natuurlijk nog groter. Wij wensen hen veel sterkte toe in deze zware tijd.

Magische Liga 52 Schakels

Noot van de redactie: In 1995 stond in de Escamoteur een artikel.

In bijgaand artikel over het Benelux vakblad De Escamoteur geschreven door Minze Dijksma staat onderaan een link naar het blad én een interview met Royce.

Ook in het maart/april nummer uit 1992 van Informagie een artikel over Royce