“Stilstand is achteruitgang” luidt een bekend gezegde maar Nigel Otermans doet daar in zijn geheel niet aan. Deze winter was de Nederlands kampioen Toneelgoochelen 2019 te zien in tal van onlineshows en winnaar van ‘Kunstbende’ regio Limburg. Nigel zal de komende zomer zijn allereerste eigen show opvoeren. Zes weken lang gaat hij samen met zijn team een show vol spektakel en nieuwe illusies laten zien. De shows duren 75 minuten en vinden plaats in het openluchttheater van Valkenburg.

Een show volgens de dan geldende RIVM maatregelen

Op het moment dat er in de zomer nog coronamaatregelen van kracht zijn, zorgen Nigel en zijn team ervoor dat de show veilig en met voldoende afstand plaatsvindt. Het theater heeft een capaciteit van 900 bezoekers, maar zolang de anderhalve meter maatregel van toepassing is, zullen er maximaal 200 bezoekers per show aanwezig zijn.

Door het virus is interactie met het publiek een extra uitdaging, maar daar heeft Nigel een oplossing voor. In zijn nieuwe act kan hij zijn publiek ondanks corona laten meeleven in zijn magisch wereld.

Een show voor de hele familie

In de show reist Nigel op een magische manier terug in de tijd van Valkenburg. Hierbij wordt hij afgewisseld door twee gastartiesten waarvan de namen nog even geheim blijven. Nigel is een echte Limburger en zal zeker een Limburgs tintje geven aan de show. Valkenburg heeft een speciale plek in Nigels hart, omdat zijn overgrootouders er vandaan komen die het pretpark de Valkenier hebben opgericht. Dit pretpark bevindt zich vlakbij het theater.

De komende maanden gaat het team hard aan het werken om de show goed voor te bereiden zodat alle trucs en illusies niet alleen kinderen, maar de hele familie zullen verrassen!” Voor meer informatie en showtijden kijk dan even bij agenda ‘goochelvoorstellingen’ of op www.nigelotermans.nlFoto’s: Stan Kouffeld – Kouffeld Photography