Huub Cooijmans mag zich dit jaar de nieuwe Nederlands kampioen Goochelen voor Kinderen noemen. In het Amstelveens poppentheater mocht hij op zondag 7 november 2021 zowel de prijs in ontvangst nemen van de vakjury, als van het publiek, de kinderen dus! In zijn act nam Huub de kinderen mee met zijn kast die hij op Marktplaats had gekocht. Deze was van een goochelaar geweest en bleek dus een magische kast te zijn. De deuren gingen soms plots open en dicht, dingen verschijnen en verdwijnen of verwisselde plots van plaats. Dat zorgde voor heel veel hilariteit bij de vele kinderen die aanwezig waren.


Huub Cooijmans

Kijk hier naar een paar fragmenten uit de winnende kinderact van Huub Cooimans

De tweede prijs ging naar Jori Veldhuizen (Goochelclub Rotterdam) die de kinderen meenam in zijn droom om goochelaar te worden. In een prachtig decor en met vele kledingwissels en beroepen gaf hij de kinderen mee om je eigen dromen na te jagen. De magie wist hij daar op een hele mooie en relevante manier aan te koppelen.


Rene Laurant en de drie winnaars Huub, Jori en Quintus

De derde prijs ging naar Quintus van Amstel (Quintus de Paarse Goochelaar) van Gonga. Op zijn heel eigen wijze deed hij o.a. een mooie cups and balls routine maar door de witte balletjes een rood mutsje te geven werden dit opeens kabouters die maar wat graag naar hun huisjes wilden (de cups). En dat wist Quintus op een hele mooie manier in een verhaal te vatten. De kinderen keken ademloos toe…


Naast Huub deden aan dit kampioenschap mee: Jori Veldhuizen, Jan Bouwhuis (Magic John), Marc van Damme (Marco Fiasco) uit België, Evert van Asselt, Ab Schouten en Ezzie Biel (De Pipo Club), Joost van den Brink (Goochelaar Joost), Jo De Rijck en Quintus de paarse goochelaar.

Rene Laurant, de president van de NMU, reikte de prijzen uit en gaf aan zeer blij te zijn dat NK Goochelen voor Kinderen werd georganiseerd en dat het deelnemersveld van een zeer hoog niveau was.


De vakjury onder auspiciën van de NMU bestond uit voorzitter Dick van der Zwan (Pica Pica), Edwin Borsora, Joran Custers (Jahon) uit België, Marlies Greve en als lekenjurylid Dionne Frijns (Theaterbureau Frijns).


De organisatie was in handen van Frans de Groot van Mysterium. Hij werd daarbij ondersteund door een groot aantal vrijwilligers.


Voor en na de voorstellingen verzorgde Bart Uriot de magie voor de kinderen in de foyer

Copyrights van al deze foto’s Mayte Breed