AMATEUR GOOCHELVERENIGING HANDS DOWN

Hands Down is de oudste vereniging van goochelaars in Nederland en anders dan anders. De typische naam, waar men veel of weinig achter kan zoeken, duidt daar al op. De bijeenkomsten vinden plaats bij de leden thuis, beurtelings en verspreid over het land. Iedere derde zaterdag van de maand. Na het bespreken van de actualiteit en het optreden voor elkaar, inclusief feed-back en coaching, wordt afgesloten met een gezamenlijk diner. Als dank voor de onderling geboden en genoten gastvrijheid is er eens per jaar een Partner Day met een uitgebreid dag- en avondprogramma. De leden treden dan op voor hun partners, artistiek gekleed in smoking met rood strikje en vest.
Deze in bijna honderd jaren beproefde formule stelt grenzen in kwantitatief opzicht en tevens eisen aan gastvrouw en -heer. Om die redenen is het aantal leden beperkt en het lidmaatschap op uitnodiging. Hands Down is aldus, ook, een vriendenkring.

Per mei 2019 telt Hands Down een tiental bedreven en creatieve goochelaars met

jarenlange podiumervaring, sommigen op professioneel niveau. Bij bijzondere gelegenheden treden zij naar buiten, individueel, met enkelen of gezamenlijk. “Diner Magique” is hun handelsmerk.

Op het vlak van bestuur, ontwikkeling, organisatie en ondersteuning heeft Hands Down bij en vanaf de oprichting van de NMU in 1951 een actieve rol gespeeld. Zo heeft een van de leden de oorspronkelijke statuten geschreven, hebben velen bij het jaarlijkse Nationaal Congres voor de Goochelkunst zitting gehad in de vakjury en heeft menigmaal een lid van Hands Down de rol vervuld van Voorzitter van de NMU. Ook bij FISM Wereldkampioenschappen was Hands Down regelmatig in de jury vertegenwoordigd. En de in periode van 2000 tot 2012 leverde Hands Down de President van de FISM.

Is Hands Down exclusief? Al met al wél ja, maar beslist niet elitair. Hands Down is Down-to-Earth met ogen en oren open voor mogelijke instromers die de onderlinge banden en tradities kunnen versterken én voortzetten.

Image
MKT
Opgericht: 19 januari 1971
"Op dit moment hebben we 3 leden die (meervoudig) Nederlands Kampioen Goochelen voor kinderen zijn: Hilbert, Jan en Fred-Ric"

LEUKE WEETJES

Beroemd

Beroemde ex-leden van onze club zijn onder andere Fl!p Hallema en Hans Kazan.

Prijzen

Op dit moment hebben we 3 leden die (meervoudig) Ned. Kampioen Kindergoochelen zijn: Fred-Ric Schrijvers, Hilbert Geerling, Jan Kosters.
Hilbert heeft ook 2 x de Grand Prix gewonnen. Daarbovenop ontving hij in 2013 de Gouden NMU Speld voor zijn verdiensten voor de goochelkunst.

Kapper
Harry Lucassen, een van de MKT-leden is kapper. Achter zijn kapsalon was een ruimte die perfect geschikt was voor goochelbijeenkomsten. Deze ruimte kreeg de - wat ons betreft briljante - naam: de "Fred Kapsalon".

ZONDER BITTERBALLEN GEEN MKT

maar er moet wel ook onmeunig goed gegoocheld worden!

CONTACT

CONTACTPERSOON
Thom van Sloten (secretaris)
vansloten@ziggo.nl

LOCATIE BIJEENKOMST
Bij de leden thuis, beurtelings en verspreid over het land

VOORZITTER
Herman Jonker