Waar Gonga in de vorige Star Lecture de heren van Video Chat Magic presenteerde was het nu de beurt aan 3-voudig “Magician of the year” Geoff Williams.
Ook deze keer waren er heel wat externe aanmeldingen…Gonga weet het toch maar mooi te doen in deze bijzondere tijden.

Geoff opende zijn lezing met een aantal zeer praktische en eenvoudige effecten die hij moeiteloos naar de nieuwe realiteit weet te brengen, de realiteit van Zoom en andere online platformen. Waar bij de vorige lezing de nadruk lag op de technische mogelijkheden die het medium biedt, was het bij Geoff vooral de eenvoud die het tot een prachtlezing maakte. Een aantal hoogtepunten van de avond was een torn and restored card gesigneerd en wel…dit effect werkte echt uitstekend via de camera en hij vertoonde een Think-of-a-card effect welke in een live situatie al bijzonder zou zijn maar via de digitale weg helemaal een diepe indruk achterlaat.

Ook liet Geoff een eenvoudige munt-verdwijning zien waarbij menig wenkbrauw omhoog ging op het moment dat de munt verdween… de uitleg bleek echter weer zo eenvoudig dat hier niet alleen de wenkbrauwen maar ook de mondhoeken van naar boven gingen.

Handige vingervlugheid en een beetje knutselwerk

Geoff liet zien dat de opening van een show één van de belangrijkste elementen is, zeker van een online-show. Maar wat hij vervolgens liet zien was wel zo’n bizar kunststukje, ik ga proberen het uit te leggen. Hij deed een klein en kort experiment waarbij iedereen thuis kon meedoen, slim natuurlijk want iedereen werd geactiveerd.
Vingertoppen van de wijsvingers tegen elkaar, kijk langs je vingertoppen naar het beeldscherm en je zult tussen je vingers een stukje vinger zien…best wel raar eigenlijk maar ik zag in ieder geval iets “zweven”. Optisch bedrog natuurlijk, maar nadat wij thuis allemaal de handen weer op het bureau hadden gelegd verscheen er tussen zijn vingers werkelijk een stukje extra vinger (of iets wat daarop leek). En zo snel als het er was…zo snel verdween het ook weer.

En dit allemaal met eenvoudige voorwerpen, een beetje knutselwerk en wat handige vingervlugheid.

Door zijn heldere uitleg kon hij veel vertellen, zo heeft hij kunnen vertellen hoe hij denkt over lastige toeschouwers…en de conclusie is simpel.
Is de toeschouwer lastig, dan is het je eigen schuld…prachtig om te zien hoe een, duidelijk ervaren goochelaar, denkt over zo’n belangrijk element maar er ook een waterdichte verklaring voor geeft! Het was een leerzame avond en dat kreeg de organisatie ook terug van de gasten van de avond.

Snel inschrijven voor lezing met Shawn Farquar

Er staat weer iets moois aan te komen van de Brabantse goochelvereniging Gonga. Echter deze keer slaan wij de handen ineen met twee goochelclubs uit het noorden, namelijk Passe-Passe en Aladdin. Samen presenteren zij namelijk een Online Star Lecture van niemand minder dan Shawn Farquhar op 17-mei a.s.! En dat voor de prijs van € 7,50 per ticket!

Deze keer is er, op verzoek van Shawn, een maximum gesteld aan het aantal verkochte tickets…en het gaat snel!
Dus check www.gonga.nl voor de tickets, op de site kun je jezelf ook inschrijven voor de Gonga Star Lecture Updates…dan weet je als eerste wanneer er weer een nieuwe lezing gepland staat!

Marc Korthout (Woods)
Secretaris Gonga

Tips van de redactie:


De lecture van Video Chat Magic lees je hier.

Een opwarmertje voor de lezing van Shawn bij Penn & Teller: