Op 7 mei jl. vond er in het Rozengrachttheater in Amsterdam een open avond van de Amsterdam Magic Show plaats met een vol avondprogramma en een zeer gevarieerde deelname. Opvallend was dat het publiek (ca. 50 man/vrouw), waaronder maar weinig NMU leden, uit vrijwel alle windstreken van de wereld naar Amsterdam gekomen waren.

Kortom, wat wij noemen: een lekenpubliek. Effecten die wij zelf inmiddels een beetje sleets vinden zoals het Chinese Ringenspel, book tests, Professor’s Nightmare e.d. gingen erin als koek en ook standaardgrappen die wij al meermalen gehoord hebben, scoorden hoog bij dit publiek.

Fritz met een Z was er in geslaagd om een mooi “rond” programma samen te stellen uit een diverse groep van gooochelaars zoals: Rico Weeland, Bart Uriot, Aljaz Son, Alex Blackwood, Arthur Gerads, Simon South, Zippo Guo en Fritz met een Z. Vooraf aan de Parlour Magic op het toneel werd het publiek nog vermaakt met Close Up in de lobby.

Het niveau varieerde en duidelijk merkbaar was wie er al heel veel “vlieguren” op had zitten en wie wat minder. Het enthousiasme van iedere deelnemer was echter bij een ieder onverdeeld groot met een levendige interactie met de zaal, die dat zichtbaar en hoorbaar wist te waarderen

In het totaalprogramma was er veel ruimte voor mentalisme, een tak van sport die ons – goochelenthousiasten – niet altijd in dezelfde mate kan boeien, maar ik moet zeggen dat de keuze van de effecten en de zeer goede presentatie ervan iedereen deze avond wist te boeien en te intrigeren.

Wilt u voor een betaalbaar bedrag een zeer onderhoudende goochelavond in Amsterdam bijwonen dan raad ik u hierbij van harte aan om de site van Amsterdam Magic Show te volgen alwaar de speellijst op vermeld staat: www.amsterdam-magic.com

De eerstvolgende gelegenheid die u krijgt is op dinsdagavond 4 juni a.s. Een aanrader!

Gandalf