Het organiserend comité van de NBG (Bert in den Berken, voorzitter, Gerhard Hessling, toneelmeester en techniek, Jeroen van Luit, penningmeester, Marcel Leipoldt, notulist, Gert Piet, dealers en artiesten, Arno Turk, promotie en coördinatie en Jos Groskamp, website en algemene vraagbaak) is er in een jaar tijd in geslaagd om:

– een fantastisch programma samen te stellen

– met voor elk wat wils

– op een geweldige locatie: De Meerse in Hoofddorp, een uiterst modern theater met alle faciliteiten die je je maar kunt wensen.

Voor € 180 heb je drie dagen lang top amusement, lectures van de beste goochelaars ter wereld, een wel gevuld concours van zeer hoog niveau met veel beroemde buitenlandse deelnemers.

Shin-Lim
Shin LIm – FISM 1e prijswinnaar Cartomagie

Onlangs reed ik naar de GiGa Goocheldag in Goirle en werd “omgeleid” langs Kaatsheuvel, waar een file stond van hier tot Tokio. Eén dagje met het gezin naar De Efteling kost ongeveer net zoveel als deelname aan het driedaagse DFoM! en dan nog maar hopen dat de wachttijd bij de Python minder dan twee uur is….

€ 180 is minder dan 1/3 van wat je heden ten dage voor een FISM congres kwijt bent, maar wel met twee FISM winnaars in de gala en met hun lectures etc. Bovendien heb je aanzienlijk minder reistijd en reis- & verblijfkosten. Vanwege de locatie in het westen van het land, waar de meerderheid van de NMU leden wonen, hoef je ook niet per se een hotel te boeken.

Pierric
Pierric – Wereldkampioen Close-Up 2015

Check zelf eens de website: www.dutchfestivalofmagic2017.nl en je zult zien dat ik geen woord teveel gezegd heb. Onder het hoofdje “inschrijven” vindt u een uitgebreid keuzemenu, dus mocht u niet de volle drie dagen kunnen dan valt er een hoop te kiezen en kunt u ook nog geld besparen.

Op de zaterdagavond is er een publieksgala waarvoor maar liefst meer dan 500 kaarten beschikbaar zijn. Uiteraard kunt u daar met partner en vrienden ook naar toe gaan voor een onvergetelijk avondje uit. Ze zullen dan zeker begrijpen waarom u voor zo’n geweldige hobby gevallen bent.

De organisatie had de pech èn het voordeel dat het DFoM samenviel met het nationale congres in Duitsland. Zij mist daarmee mogelijkerwijs de deelname van een goed aantal Duitse vrienden, anderzijds kon er nu een samenwerking aangegaan worden om de kosten van een aantal beroemde buitenlandse gasten te delen en daarmee de toegangsrijs zo laag mogelijk te houden.

Ik ben er nu al van overtuigd dat dit een congres wordt waar we nog lang over na zullen praten, waar we veel inspiratie op zullen doen en waar we met elkaar heel veel plezier aan onze fantastische hobby zullen gaan beleven.

Het minste wat ik van u verwacht is dat u de website eens bezoekt en u zelf overtuigd. Dat is toch niet teveel gevraagd, mag ik hopen? Ik weet vrijwel zeker dat ik u – in ieder geval op 1 of 2 of hopelijk alle de 3 dagen – zal zien!

Douwe Swierstra