Al jaren een begrip in Nederland: een wintercircus dat garant staat voor een hoog creativiteitsgehalte in de uitvoering van de voorstelling.
Zie je bij andere circussen een traditionele spreekstalmeester die de acts aan elkaar praat, dit is niet het geval bij Wintercircus Arlette Hanson.

Je wordt meegenomen in een verhaal: de ene keer zit je bij een geldfabriek, dan weer kijk je mee in een hotel en bij de voorstelling van dit jaar ben je getuige van een artiestendorp.
In dit dorp zijn de burgermeester en de politieagent de rode draad in de voorstelling.
Deze rollen worden gespeeld door twee clowns uit Argentinië die ook vorig jaar in de show zaten.
Deze heren weten zeer geraffineerd de lachers op hun hand te krijgen door hun sublieme spel dat veel weg heeft van de ouderwetse slapstick.
Wat het helemaal knap maakt is dat de heren deze rollen geheel zwijgend doen, sterker nog, de hele show wordt zwijgend gespeeld. Af en toe valt er wel een woord of is er een ijselijke kreet, maar daar blijft het dan ook bij.

wintercircus-scenefotos

De voorstelling moet het dus vooral hebben van het visuele karakter en daar zijn ze ook dit jaar weer ruimschoots in geslaagd.
Het decor wdat ontworpen is door Hilbert Geerling, zit vol kleine gangetjes waardoor de artiesten het podium/de piste op komen.
Hierdoor kom je ogen tekort om alles wat zich afspeelt op het podium te zien en dit bedoel ik letterlijk.
Soms staat de hele company op het podium met een bepaald nummer en allemaal doen ze wel iets in de stijl van dat nummer, wat mijn bewondering voor deze show nog groter maakt, want soms hebben de artiesten zich een nieuwe circusdiscipline eigen moeten maken in iets meer dan een week.

Wederom is het Wintercircus erin geslaagd een voorstelling neer te zetten waarbij je soms op het puntje van je stoel zit van de spanning.
Artiesten uit alle windstreken van de wereld maken hun opwachting en halen halsbrekende toeren uit.
Zo begint de show naar mijn mening heel erg sterk met Saphia Loizeau aan de trapeze.
Wat zij doet aan die trapeze doen er haar maar weinigen na.
Harm, Maartje en Roel uit Nederland laten zien dat ze het jongleren en het werken met de diabolo zeer goed in de vingers hebben, maar ook de artiesten uit China geven een visitekaartje af door een act te laten zien waarbij kracht en souplesse de boventoon voeren.
Maar zo kan ik wel over elke artiest dit seizoen wel wat moois schrijven. Eigenlijk zou u de show met eigen ogen moeten aanschouwen.
En in het kader daarvan mogen wij namens Wintercircus Arlette Hanson de NMU leden een zeer speciale aanbieding brengen.

De première van het vernieuwde Wintercircus Arlette Hanson was een enorm succes.
Het is circustheater in zijn allerbeste vorm. Schitterende circusacts worden afgewisseld met grote scènes en dat alles in een spectaculair decor met uiteraard het grote unieke circusorkest.
De eerste dag beloonden 1000 enthousiaste bezoekers de artiesten met toejuichingen en een ovationeel applaus.
Op woensdag 18 januari 2017 om 15.00 uur is het circus te zien in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel.
Een zeer speciale aanbieding voor de Vrienden van het Wintercircus: een eenheidsprijs van 15 euro voor groot en klein.
En dat is inclusief garderobe en een consumptie.
Kaarten zijn te bestellen bij info@martinhanson.nl of 0108435391.

Foto’s: Thijs de Waard