Alfredo Lorenzo (toneel) en Jasper Jongejans (close up) WINNAARS Nederlandse Juniorenkampioenschappen Goochelen 2015

Jasper en Alfredo (Fotograaf Marco Havers)

 

Zondag 19 april vond in Meppel het 32ste NMU Junioren Goochelconcoursplaats, een wedstrijd die jaarlijks door de Stichting Nederlandse Magische Unie (de NMU) wordt uitgeschreven. Aan de wedstrijd namen junioren deel in de categorieën close up magie en toneelmagie. Zij hebben gestreden om deofficiële titel Nederlands Juniorenkampioen Goochelen 2015 in hun categorie. Een deskundige jury, door de NMU samengesteld, heeft tot winnaars uitgeroepen:

Alfredo Lorenzo mag zich officieel Nederlands Juniorenkampioen 2015 noemen in de categorie toneelgoochelen. Lorenzo goochelt dobbelstenen en andere voorwerpen schijnbaar moeiteloos uit de lucht. Op spectaculaire wijze tovert hij kaarten tevoorschijn en weet hij de toeschouwers van begin tot eind op professionele wijze te boeien. Jury: “Gewoon fantastisch, niets meer aan toe te voegen!” Als climax schiet Alfredo kaarten uit, die uit het niets komen, meters – zo niet tientallen meters – de lucht in. Een spectaculaire afsluiting van een magische topact.

Jasper Jongejans mag zich nu Nederlands Juniorenkampioen 2015 in de categorie close up goochelen noemen. Hij goochelde vlak onder de neus van de jury. Jasper goochelt met speelkaarten op muziek, waarbij Koningen en Azen op onverklaarbare wijze verschijnen, verdwijnen en in elkaar veranderen. Een magische belevenis waar je bij staat. Als climax veranderen alle kaarten in een ‘kaarten-toetsenbord van een piano’, geheel passend bij het muziekthema! Een groot vingervlug talent, die het publiek continu weet te verrassen met “het onmogelijke”.

Uitslagen Junioren Close up en Toneelconcours 2015 (1ste t/m 3de prijs)

TONEEL
1e prijs           Alfredo Lorenzo
2e prijs             Magic Kylian en Fabianne
3e prijs             Max Driest
Arie Brouwer & Co Voerman Aanmoedigingsprijs Toneel: Hans Klik & Mymique

CLOSE UP
1e prijs           Jasper Jongejans
2e prijs             Floris Fassin
3e prijs             Wessel Kort
Arie Brouwer & Co Voerman Aanmoedigingsprijs Close Up: Sven Manders