Beste NMU-ers,

Wat een bizarre tijd! Het jaar 2020 heeft nu al in zeer korte tijd geschiedenis geschreven. Een virus waar we nog nooit van gehoord hadden verspreidt zich pijlsnel wereldwijd en brengt de mondiale mensheid in verwarring, onzekerheid, desoriëntatie en angst. De grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog! Dat met alle gevolgen van dien voor ons normale leven. Werk en inkomen is voor velen ineens niet meer zeker; het voortbestaan van bedrijven staat ineens serieus ter discussie; sportcompetities, evenementen, feesten, schoolactiviteiten worden massaal afgelast en zelfs persoonlijke ontmoetingen worden afgeraden of zelfs verboden. Het is duidelijk dat een nieuwe realiteit zich hardhandig heeft aangediend. De onzekerheid regeert…

Juist ook in onze branche is dit keihard voelbaar. Een volle agenda is ineens leeg. Boekingen zijn of worden massaal geannuleerd of opgeschort. En dat dit nog wel even zal duren is zo goed als zeker geen illusie. Er wordt nogal wat gevraagd van velen onder ons. Ik leef in ieder geval met u mee, hoop oprecht dat toch deze tijd toch zo snel mogelijk voorbij gaat en dat u de kracht, creativiteit en antwoorden kunt vinden om deze moeilijke tijd te doorstaan.

Ook voor de NMU betekenen de huidige ontwikkelingen dat wij al onze geplande evenementen hebben moeten annuleren. De strijd om de Hans Klok Trophy in mei, Het NK junioren in april , de coachingsdagen voor het NK, de AB-vergadering van 21 maart jl. en de themadag Fred Kaps in juni zijn van de agenda gehaald en zullen op een ander moment worden ingehaald. Gezondheid gaat uiteraard boven alles en dus zoeken we de risico’s niet op. Echter, wat is het sneu voor iedereen die al zo hard heeft gewerkt om zich klaar te maken voor een van bovenstaande evenementen. Er was al zoveel werk verzet! Zeer vervelend, maar het is helaas niet anders.

Hoe nu verder? Bijna elke 24 uur worden we geconfronteerd met nieuwe feiten en ontwikkelingen. Veranderingen stapelen zich op waardoor niets meer vanzelfsprekend is. Dat maakt dat we een afwachtende houding zullen moeten aannemen totdat we meer zekerheden terug hebben.
Dat betekent echter niet dat we stil hoeven te gaan zitten. Hoe raar ook, deze tijd geeft ons ook de mogelijkheid om nu datgene te gaan doen waar we eigenlijk nooit tijd voor hadden: door dat boek nu eindelijk is uit de kast te halen om gelezen te gaan worden, door nieuwe trucs in te studeren die nog in de verpakking liggen, door die dvd of download te gaan bekijken, door je act nog beter maken dan die al is, of misschien zelfs toch iets compleet nieuws te gaan bedenken om de nieuwe tijd mee in te gaan. Zomaar een paar bescheiden suggesties, wie weet waar het toe leidt.

Vanuit de NMU zijn we op korte termijn bezig met het samenstellen van online activiteiten. De digitale snelweg biedt immers nu de ideale mogelijkheden om ‘samen te komen’. Dat kan u binnenkort al verwachten. Wat? Laat u verrassen! Houdt u de social media en de website in de gaten voor nadere informatie……
Mag ik afsluiten met u allen in deze moeilijke tijden voor nu alle goeds toe te wensen. Ik ondersteun van harte de oproep om vooral naar elkaar om te kijken en elkaar te blijven steunen. Dat hebben we nu heel hard nodig. Dat juist in de tijden de magie ons daarin mag verbinden.

René Laurant
President Nederlandse Magische Unie