Beste NMU-ers,

Carpe diem; Pluk de dag! Leef het leven nu en geniet vooral van hetgeen er is en wat je hebt……! Het zijn clichés die vaak om ons heen worden uitgesproken, maar wel met recht en goede reden. Ook ik draag dit besef op dit moment weer even meer dan ooit met mij mee. Een zwaar auto-ongeluk met zeer grote gevolgen in onze familie begin dit jaar heeft in mijn gehele familiekring er keihard ingeslagen. Tot op dit moment wordt dit dagelijks nog zeer goed gevoeld; de impact was, is en blijft voorlopig erg groot. Via social media was hierover al het een en ander bekend gemaakt, maar toch wil ik het via deze nieuwsbrief niet onbenoemd laten. Hartverwarmend was in ieder geval de enorme stortvloed van reacties aan medeleven en steunbetuigingen. Via deze weg wil ik eenieder die dat op welke wijze dan ook heeft gedaan mijn (onze) zeer grote dank uitspreken. Het helpt en werkt zeker in de verwerking en is zeer gewaardeerd. Gelukkig zijn er ondertussen ook wat lichtpunten in het herstel. Dat geeft moed en hoop! En juist wij weten in onze wereld dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn. Nog meer om aan vast te houden dus!

Toch draait de wereld ondertussen gewoon elke dag maar door. Dat is best verwarrend, maar ook een gegeven. Het is zoals het nu is en de draad moet ook weer worden opgepakt. Dus carpe diem!

Gelukkig was daar ook reden toe, want op 26 januari jl. mocht ik getuige zijn van de viering van 20 jaar Dutch Magic in de stadsschouwburg van Velsen. Ilse Klijn en haar fantastische team hebben er een memorabele dag van gemaakt. Voor henzelf en voor de vele aanwezigen die in de overvolle theaterzaal en foyer aanwezig waren, was het een zeer gezellige, sfeervolle en mooie magische dag met goochelen van hoog niveau. Hulde en waardering voor Dutch Magic dus en een grote felicitatie van ons als NMU is dan ook zeker op zijn plaats! Dat nog vele jaren van magie voor jullie mogen volgen.

In de afgelopen weken zijn er ook weer voortgangsgesprekken geweest m.b.t. het FISM 2024 Rotterdam. De adviescommissie heeft weer behoorlijke financiële stappen kunnen zetten en er is met ons een rondleiding geweest door het nieuwe complex van Ahoy om te zien waar we al onze plannen en ideeën kunnen gaan realiseren. Op dit moment wordt er keihard gewerkt aan de bouw van de nieuwe congreszalen. In september dit jaar volgt de definitieve opening en is alles klaar, maar nu al konden we met eigen ogen zien wat een fantastisch en indrukwekkend complex dit gaat worden. Ik kan u verzekeren dat we ons over de locatie geen enkele zorgen hoeven te maken. Die is ruim maar compact en zeer uitnodigend eigentijds en magisch! De gesprekken zijn nu echt in de afrondende fase. Op korte termijn kunnen de verenigingen dan ook een advies van de adviescommissie en het DB verwachten over een eventueel go of no-go m.b.t.de organisatie van het wereldkampioenschap. In de AB-vergadering komt het dan ook zeker aan bod.

Graag vertel ik u ook nog dat er volgende week gesprekken gaan volgen met een aantal afgevaardigden van de jongeren binnen de NMU. Ik ben van mening dat er voor hen een grote plaats ingeruimd moet gaan worden in het nieuwe denken rondom de NMU. Immers, er is behoefte aan nieuwe frisse ideeën en uitvoerders in het NMU-landschap. Ik heb er hoge verwachtingen van en hoop nieuwe richtingen aan te kunnen gaan boren. Uiteraard ga ik u op de hoogte houden van die ontwikkelingen. Tot de volgende nieuwsbrief.

René Laurant, president van de Nederlandse Magische Unie