Re-coding perception through magic

Aan de universiteit van Cambridge kun je ook de goochelkunst bestuderen. Binnenkort organiseert de Academy of Magic & Science twee collegedagen. Met onderwerpen als sterrenkunde, psychologie, technische wetenschappen en gedragswetenschappen verwelkomt de academie goochelaars en wetenschappers die de wetenschap en de magie willen verkennen en te ontdekken door middel van lezingen, workshops, optredens en tentoonstellingen. Dit jaar kijken ze naar hoe we communiceren, hoe we de wereld om ons heen bekijken, hoe we kennis verwerken en hoe deze mechanismen invloed hebben op de manier waarop we ons gedragen en leven.

Dit unieke programma is ontworpen voor zeer gemotiveerde individuen die hun kennis willen uitbreiden, hun communicatievaardigheden willen verbeteren, hun leermethodes willen aanpassen, hun portfolio willen uitbreiden en nieuwe wetenschappelijke elementen willen gebruiken in hun projecten. Het is een op maat gemaakt programma voor degenen die gepassioneerd zijn om te leren en nieuwsgierig te blijven.

De onderwerpen zijn (in het Engels):
Psychology of misdirection
Behavioural sciences & decision making
Deception of perception
History of the art of illusion
Engineering Miracles
Visual re-education
Mimicking nature’s magic

cambridge-magic-talk-show

Deelnemers zullen van de professoren en onderzoekers van de Cambridge University en een panel van internationale goochelaars nieuwe inzichten leren. De colleges worden gehouden van 8-9 juli 2017 aan de Universiteit van Cambridge

De kosten zijn £ 180 (€ 200). Hierbij zijn inbegrepen instructies, materialen, lunches en consumpties en een magische rondleiding in de historische stad Cambridge en een magie en wetenschap show. Het aantal deelnemers is beperkt.

Kijk op: www.cambridgemagic.com