Zondag 4 juni vond in IJmuiden aan de Kennemerboulevard het officiële Nederlands Kampioenschap Straatgoochelen 2017 plaats als onderdeel van het jaarlijkse street magic-evenement Boulevard of Magic 2017. Het NK Straatgoochelen 2017, met deelnemers die door de voorselectie zijn gekomen, vond plaats onder auspiciën van de NMU (Nederlandse Magische Unie). Tevens heeft een publieksprijs-jury de deelnemers beoordeeld t.b.v. de publieksprijs.

Mario Magic heeft met zijn magische act beide jury’s in zijn ban gekregen en het publiek van jong tot oud meegenomen in zijn wonderlijke wereld. Op vele momenten hilarisch en altijd met een scherpe knipoog. Hij heeft de publieksprijs gewonnen en is als hoogste geëindigd op het NK Straatgoochelen 2017. Naast een geldbedrag heeft hij ook een shirt van Hans Klok gewonnen dat hij persoonlijk van Hans in ontvangst mocht nemen.

Uitslagen en oorkondes

Uitslagen NK Straatgoochelen
1e prijs – (Niet uitgereikt)
2e prijs – Mario Magic
3e prijs – Martijn Martell

Uitslagen publieksprijs, door publieksprijs-jury toegekend
1e prijs – Mario Magic
2e prijs – Martijn Martell
3e prijs – (gedeeld) Nico Dinkgreve / Igor de Kort

Dr. Q (Johan Janssen) heeft van de NMU-jury een oorkonde van waardering ontvangen voor de meest originele straatfestivalact met humor en magie.
straat-nk-2017-winaars